Zabranu i ograničenje kretanja prekršilo 45 građana

23.04.2020. 09:27
0
IZVOR: SRNA

U Republici Srpskoj 45 građana u protekla 24 časa nije poštovalo zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja.

Policija je izdala 12 prekršajnih naloga zbog okupljanja u grupama većim od tri osobe na javnom mjestu, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske.

Iz MUP-a podsjećaju da se zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srpske zabranjuje kretanje lica sa navršenih 65 i više godina, a zabrana kretanja svim licima na javnim površinama u periodu od 20.00 do 5.00 časova.

Od ove zabrane izuzeta su lica kojima poslodavac izda potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada i lica kojima MUP izda dozvolu za kretanje.

MUP Srpske poziva građane da poštuju zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona, a kojim se propisuju vanredne mjere s ciljem prevencije širenja virusa.

Komentari 0
Povezane vijesti
Vozaču iz BiH evidentirano 12 prekršaja Vozaču iz BiH evidentirano 12 prekršaja
Vozio 252,8 kilometara na čas, policija ga privela Vozio 252,8 kilometara na čas, policija ga privela
Poslije 1. novembra nema kretanja sa srpskim tablicama po Kosmetu Poslije 1. novembra nema kretanja sa srpskim tablicama po Kosmetu
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    13h 22m
    13
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    12h 6m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    6h 51m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    3h 50m
    0
  • Momčilo Gavrić, dječak hrabrog srca u vojničkom odijelu
    3h 56m
    0