Захарова: Срби директна жртва муниције са осиромашеним уранијумом

10.04.2023. 17:52
0
ИЗВОР: srna.rs

Портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова оцијенила је данас да Велика Британија испорукама муниције са осиромашеним уранијумом Кијеву жели да претвори територију Украјине у "спаљену земљу" и указала да је НАТО користио ту муницију током бомбардовања СР Југославије и Србије 1999. године.

Захарова је подсјетила да је у зони одговорности италијанских војника у Југославији бачено више од половине муниције са осиромашеним уранијумом коришћене у агресији НАТО-а на Србију.

- Србима је била додијељена улога директних жртава, а Италијанима секундарна - проучавано је како осиромашени уранијум утиче на особље које га користи - написала је Захарова на свом "Телеграм" каналу.

Она је истакла да све већи број италијанских војника подноси тужбе против свог министарства одбране, а главни разлог је исти - онкологија, односно рак који се добија при руковању муницијом са осиромашеним уранијумом", навела је Захарова.

Коментари 0
Повезане вијести
Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву? Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву?
Дан када је за одбрану Српске Илиџе и српског народа животе дало 12 Илиџанаца Дан када је за одбрану Српске Илиџе и српског народа животе дало 12 Илиџанаца
На данашњи дан почињен највећи покољ над Србима На данашњи дан почињен највећи покољ над Србима
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    23h 27m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    14h 25m
    10
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    22h 51m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    21h 6m
    12
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    1h 29m
    1