Започети радови на обнови Храма Светог Саве у Завидовићима

11.04.2024. 17:03
0
ИЗВОР: srna.rs

На основу одобрења Епархијског управног одбора Митрополије дабробосанске започели су радови на генералној обнови Храма Светог Саве у Завидовићима чија предрачунска вриједност износи 151.930 КМ.

Радови су почели 18. марта, а изводи их фирма "Декор Купрешак" из Бањалуке.

Овај храм је обновљен прије 21 годину, али усљед недостатка изолације између темеља и зидова, те велике влаге дошло је до оштећења унутрашње и спољне фасаде.

Обнова ће бити извођена у фазама, а тренутно су у току радови из прве фазе који се односе на заустављање продирања влаге из темеља у зидове Храма, наведено је на веб-страници Митрополије дабробосанске.

Укупна предрачунска вриједност радова је 151.930 КМ са ПДВ-ом, а вриједност уговорених радова који ће бити изведени у првој фази износи 23.364 КМ са урачунатим ПДВ-ом.

- Извођење уговорених радова из прве фазе финансирамо намјенским прилозима вјерника, а значајну подршку су нам у овом пројекту, као и у ранијим нашим активностима пружили Црквена општина Тичино /Епархија аустријско–швајцарска/ и наш парохијанин Здравко Мишановић, који живи и ради у Италији - рекао је парох завидовићки Зоран Живковић.

Он је додао да су дио средстава које су у претходним годинама добили од града Завидовићи сачували и употријебили за потребе финансирања радова на обнови Храма.

- Охрабрени великом подршком коју је наш народ пружио у обнови храмова и манастира на овом подручју, вјерујемо да ћемо, уз Божију помоћ, завршити и обнову наше цркве у Завидовићима и сачувати је за будућност и нове генерације - навео је Живковић.

Коментари 0
Повезане вијести
Тешка саобраћајна несрећа, аутомобил завршио на крову (ВИДЕО) Тешка саобраћајна несрећа, аутомобил завршио на крову (ВИДЕО)
Пензионер освојио 1,3 милиона КМ Пензионер освојио 1,3 милиона КМ
Временске прилике успораваће пољопривредне радове Временске прилике успораваће пољопривредне радове
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    15h 2m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    13h 57m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    8h 45m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    9h 51m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    18h 19m
    0