Započeti radovi na obnovi Hrama Svetog Save u Zavidovićima

11.04.2024. 17:03
0
IZVOR: srna.rs

Na osnovu odobrenja Eparhijskog upravnog odbora Mitropolije dabrobosanske započeli su radovi na generalnoj obnovi Hrama Svetog Save u Zavidovićima čija predračunska vrijednost iznosi 151.930 KM.

Radovi su počeli 18. marta, a izvodi ih firma "Dekor Kuprešak" iz Banjaluke.

Ovaj hram je obnovljen prije 21 godinu, ali usljed nedostatka izolacije između temelja i zidova, te velike vlage došlo je do oštećenja unutrašnje i spoljne fasade.

Obnova će biti izvođena u fazama, a trenutno su u toku radovi iz prve faze koji se odnose na zaustavljanje prodiranja vlage iz temelja u zidove Hrama, navedeno je na veb-stranici Mitropolije dabrobosanske.

Ukupna predračunska vrijednost radova je 151.930 KM sa PDV-om, a vrijednost ugovorenih radova koji će biti izvedeni u prvoj fazi iznosi 23.364 KM sa uračunatim PDV-om.

- Izvođenje ugovorenih radova iz prve faze finansiramo namjenskim prilozima vjernika, a značajnu podršku su nam u ovom projektu, kao i u ranijim našim aktivnostima pružili Crkvena opština Tičino /Eparhija austrijsko–švajcarska/ i naš parohijanin Zdravko Mišanović, koji živi i radi u Italiji - rekao je paroh zavidovićki Zoran Živković.

On je dodao da su dio sredstava koje su u prethodnim godinama dobili od grada Zavidovići sačuvali i upotrijebili za potrebe finansiranja radova na obnovi Hrama.

- Ohrabreni velikom podrškom koju je naš narod pružio u obnovi hramova i manastira na ovom području, vjerujemo da ćemo, uz Božiju pomoć, završiti i obnovu naše crkve u Zavidovićima i sačuvati je za budućnost i nove generacije - naveo je Živković.

Komentari 0
Povezane vijesti
Teška saobraćajna nesreća, automobil završio na krovu (VIDEO) Teška saobraćajna nesreća, automobil završio na krovu (VIDEO)
Penzioner osvojio 1,3 miliona KM Penzioner osvojio 1,3 miliona KM
Vremenske prilike usporavaće poljoprivredne radove Vremenske prilike usporavaće poljoprivredne radove
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    3h 53m
    9
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    2h 37m
    0
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    18h 50m
    0
  • Dječak iz BiH pao pod traktor, helikopterom prebačen u bolnicu
    15h 4m
    0
  • Utopio se otac devetoro djece
    19h 56m
    0