Затворена једина амбуланта коју користе Срби у Приштини, радници пуштени из полицијске станице

01.02.2024. 08:36
0
ИЗВОР: Танјуг

Радници и медицинско особље који су јуче одведени у полицијску станицу, након упада такозване косовске полиције у објекат који Срби у Приштини користе као амбуланту, послије вишесатног задржавања, пуштени су нешто послије поноћи, јавља дописник Танјуга.

У међувремену је на улазним вратима објекта залијепљено обавјештење тзв. Здравственог инспектората о привременој обустави дјелатности.

Основно тужилаштво у Приштини и тзв. косовска полиција тврде да се у тој амбуланти пружају "илегалне медицинске услуге", пренијели су приштински медији.

Министар унутрашњих послова привремених приштинских институција Џељаљ Свечља навео је у саопштењу да претресени објекат припада невладиној организацији "Центар за мир и толеранцију Приштине", а да је полиција обавијештена о наводној "сумњивој дјелатности" те НВО која се налази у анексу полицијске станице.

Државни секретар у Министарству одбране Србије Немања Старовић поручио је да је упадом косовске полиције у једину преосталу амбуланту у Приштини коју користе Срби ускраћена основна медицинска услуга малобројним преосталим припадницима српског народа у том граду.

Старовић је у објави на платформи Икс подсјетио да је прије 1999. године у Приштини живјело више од 40.000 Срба, а да их је остало мање од 100.

- А сада је тој преосталој шачици ускраћена основна медицинска услуга - нагласио је он.

Старовић је указао и на то да је стопа одрживог повратка српских избјеглица и интерно расељених лица на такозвано Косово мања од два одсто и да је најнижа од свих постконфликтних области широм свијета.

- Штавише, оно мало оних који су се вратили настанили су се у изолованим сеоским енклавама, док су сви већи градови на (самопроглашеном) Косову* забрањене зоне за Србе - истакао је Старовић.

Коментари 0
Повезане вијести
Више од 600 вјерника у манастиру Високи Дечани на празник Цвијети (ФОТО) Више од 600 вјерника у манастиру Високи Дечани на празник Цвијети (ФОТО)
Албанци претукли и опљачкали српског младића у сјеверној Косовској Митровици Албанци претукли и опљачкали српског младића у сјеверној Косовској Митровици
Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН? Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН?
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    19h 23m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    10h 21m
    10
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    18h 47m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    17h 2m
    12
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    18h 41m
    0