Затворени прелази Јариње и Брњак

31.07.2022. 20:42
0
ИЗВОР: srna.rs

Косовска полицијска служба саопштила је да су административни прелази Јариње и Брњак затворени за путнички саобраћај и возила због блокаде саобраћајница у правцу ових прелаза.

У саопштењу је наведено да су ови прелази затворени од 19 часова, а путницима је савјетовано да за улазак и излазак са подручја Косова и Метохије користе друге прелазе.

Грађани су претходно блокирали административне прелазе Јариње и Брњак, гдје су распоређени специјалци самопроглашеног Косова.

Полиција самопроглашеног Косова не дозвољава прелаз на Јарињу ни пјешацима, ни возилима, а враћа оне који су већ прешли, док полиција у централној Србији враћа путничка возила која су кренула ка административним прелазима, јавио је РТС.

Мјештани Зубиног Потока поставили су барикаду у мјесту Зупче на путу Косовска Митровица – Зубин Поток, не дозвољавајући пролазак возилима изузев возилима хитне службе.

Као знак незадовољства и противљења примјени одлуке приштинских власти о забрани уласка на подручје Косова и Метохије са српском личном картом мјештани сјеверног дијела Косовске Митровице и Звечана поставили су барикаду и у мјесту Рударе на путу Косовска Митровица – Звечан – Лепосавић.

Коментари 0
Повезане вијести
На Јарињу заустављена још једна пошиљка динара На Јарињу заустављена још једна пошиљка динара
Блокирани путеви широм Шпаније, стотине трактора у центру Барселоне Блокирани путеви широм Шпаније, стотине трактора у центру Барселоне
Возило са новцем за плате и пензије Срба враћено са Јариња Возило са новцем за плате и пензије Срба враћено са Јариња
Најчитаније
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    18h 21m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    17h 52m
    2
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    14h 8m
    0
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    18h 15m
    0
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    10h 3m
    2