Завршена трка за здравље Марка Вучковића, прикупљено 1.600 КМ

12.12.2020. 15:56
0
ИЗВОР: СРНА

Група ентузијаста, спортиста и рекреативаца из Гацка и Билеће истрчала је данас "Трку за здравље Марка Вучковића из Билеће", у оквиру које су продајом километара до сада прикупили 1.600 КМ за Вучковићеву трансплантацију бубрега у Бјелорусији за шта је потребно 140.000 КМ.

Нада Јововић, која је у организацији трке, рекла је Срни да је учествовало 18 тркача из Гацка и Билеће, а стазу дугу 70 километара од Папиног дола /Волујак/ до Билећког језера, истрчали су за шест часова и педесет минута, што је изнад свих њихових очекивања.

- Првих 20 километара стазе је било под снијегом, па смо очекивали да ће нам бити потребно више времена, међутим, вјероватно нас је понијела сва та енергија око лијепог циља, па смо сви имали лаке ноге - рекла је Јововићева.

Она је навела да су продати сви километри, а одлучили су да продају километара оставе отворену још неколико дана да би сви они који су заинтересовани могли да их купе.

  • Билећа: Помозимо Марку Вучковићу
    01.12.2020. 10:06

    Марку Вучковићу, оцу двоје дјеце, из Билеће (33) потребно је око 140 хиљада КМ за трансплантацију бубрега у Бјелорусији.Овај млади Билећанин болује од хроничне нефропатије, а први здравствени п...

Република Српска
Билећа: Помозимо Марку Вучковићу

Јововићева је рекла да је трка за здравље Марка Вучковића једна од активности новогодишњег хуманитарног базара "Руке моје дарују да подрже живот" из Гацка.

- Одлучили смо се да помогнемо нашем Марку колико смо у могућности, тако да ће новац од хуманитарног новогодишњег базара и од трке за здравље бити обједињен и уплаћен на жиро рачун Марка Вучковића - истакла је Јововићева.

Коментари 0
Повезане вијести
У четвртак из Билеће пут Острога креће 350 поклоника У четвртак из Билеће пут Острога креће 350 поклоника
За ходочашће до манастира Острог пријавило око 350 учесника из Билеће За ходочашће до манастира Острог пријавило око 350 учесника из Билеће
Завршена обнова Цркве Светог архангела Михаила у Трновом долу Завршена обнова Цркве Светог архангела Михаила у Трновом долу
Најчитаније
  • Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO)
    23h 2m
    0
  • Заплијењено 250 килограма кокаина
    19h 34m
    0
  • Промовисани романи „Српско срце Јоханово“ и „Усташа“ у Источном Сарајеву (ФОТО)
    21h 27m
    0
  • Полицајац годинама просјацима узимао новац
    20h 12m
    1
  • Нерадни дан у Српској
    8h 57m
    0