Због 9. јануара у Сарајеву појачано присуство полиције

05.01.2023. 15:52
0
ИЗВОР: srna.rs

Полиција Кантона Сарајево ће у понедјељак, 9. јануара, предузети све неопходне мјере заштите безбједности интензивирањем размјене безбједносно-интересантних информација са свим полицијским агенцијама у БиХ, те појачати присуство, закључено је на састанку руководилаца кантоналне полиције.

Из Министарства унутрашњих послова /МУП/ Кантона Сарајево апелују на представнике и чланове појединих удружења и организација да све своје евентуално планиране активности ускладе са законским прописима, те да својим јавним иступима не доприносе креирању атмосфере страха и несигурности код грађана и посјетилаца, саопштено је из кантоналног МУП-а.

Из МУП-а апелују и на друге органе и институције у БиХ да у оквиру својих надлежности и овлаштења штите уставно-правни поредак, те истраже и процесирају све појединце који својим дјеловањем изазивају и распирују националну, расну или вјерску мржњу, раздор и нетрпељивост.

- Грађане и посјетиоце Кантона Сарајево, молимо за сарадњу са полицијом, позивамо их да надлежним полицијским управама пријаве сваки вид евентуалног противправног понашања, те да се суздрже од било какве реакције на евентуалне провокације које имају за циљ нарушавање јавног реда и мира и опште безбједности на подручју нашег кантона - наводи се у саопштењу.

Поводом бушења гума на возилима држављана Србије, из МУП-а Кантона Сарајево наводе да полиција, у складу са законом прописаним овлаштењима, континуирано подузима мјере и радње из своје надлежности у заштити личне и имовинске безбједности грађана и посјетилаца у Кантону Сарајево.

Данашањи састанак одржан је поводом захтјева појединих удружења да Управа полиције МУП-а Кантона Сарајево 9. јануара постави контролне пунктове на међуентитетској линији због одржавања параде у Источном Сарајеву у оквиру прославе Дана Републике Српске.

Коментари 0
Повезане вијести
Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву? Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву?
Финска расписала потјерницу, а осумњичени ухапшен у Сарајеву Финска расписала потјерницу, а осумњичени ухапшен у Сарајеву
Аутом се закуцао у радар у Прњавору па ухапшен Аутом се закуцао у радар у Прњавору па ухапшен
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    14h 24m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    13h 19m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    8h 7m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    9h 13m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    17h 41m
    0