Због маске убио радника пумпе па добио доживотну робију

13.09.2022. 18:36
1
ИЗВОР: nezavisne.com

Њемачки суд осудио је у уторак 50-годишњег мушкарца на доживотну казну иза решетака јер је прошле године убио радника бензинске пумпе који је инсистирао да поштује правила и носи маску за лице, јавили су њемачки медији у уторак.

Пуцњава у западном граду Идар-Оберстеин због пандемијских рестиркција шокирала је Нијемце у вријеме када се сматрало да су ковид скептици постали насилни, преноси Ројтерс.

Њемачка новинска агенција ДПА и други медији пренијели су да је суд прогласио оптуженог, идентификовао само као Марио Н., у складу са законима о приватности, кривим за убиство и осудио га на доживотну казну.

Он је признао да је убио 20-годишњег радника бензинске пумпе, али се изјаснио за убиство из нехата уз ограничену кривицу. Стручњак је пронашао мање трагове алкохола у његовој крви.

Тужиоци су рекли да је благајник тражио од мушкарца да се придржава правила и носи маску за лице док плаћа пиво.

Након што је првобитно одбио да то учини и напустио бензинску пумпу, окривљени се вратио са маском на лицу, али ју је скинуо када је пришао благајни и након још једног кратког разговора пуцао му је у главу.

Жртва је одмах преминула, а Марио Н. се касније предао у полицијској станици, рекавши да му мјере против корона вируса изазивају стрес.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Pale 13.09.2022. 22:27
    Da brzo izadjes iz zatvora … razumijem te imao sam ista iskusenje… kad mi kazu stavi masku … dodje mi da ubijem. Spasi Gospode
Повезане вијести
Након свађе суграђанину пуцао у главу Након свађе суграђанину пуцао у главу
Леверкузен први пут у историји првак Њемачке Леверкузен први пут у историји првак Њемачке
Ужас у Центру за социјални рад: Убио бившу жену и ранио њеног брата Ужас у Центру за социјални рад: Убио бившу жену и ранио њеног брата
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    5h 18m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    12h 24m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    10h 51m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    6h 33m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    12h 43m
    0