Zbog maske ubio radnika pumpe pa dobio doživotnu robiju

13.09.2022. 18:36
1
IZVOR: nezavisne.com

Njemački sud osudio je u utorak 50-godišnjeg muškarca na doživotnu kaznu iza rešetaka jer je prošle godine ubio radnika benzinske pumpe koji je insistirao da poštuje pravila i nosi masku za lice, javili su njemački mediji u utorak.

Pucnjava u zapadnom gradu Idar-Oberstein zbog pandemijskih restirkcija šokirala je Nijemce u vrijeme kada se smatralo da su kovid skeptici postali nasilni, prenosi Rojters.

Njemačka novinska agencija DPA i drugi mediji prenijeli su da je sud proglasio optuženog, identifikovao samo kao Mario N., u skladu sa zakonima o privatnosti, krivim za ubistvo i osudio ga na doživotnu kaznu.

On je priznao da je ubio 20-godišnjeg radnika benzinske pumpe, ali se izjasnio za ubistvo iz nehata uz ograničenu krivicu. Stručnjak je pronašao manje tragove alkohola u njegovoj krvi.

Tužioci su rekli da je blagajnik tražio od muškarca da se pridržava pravila i nosi masku za lice dok plaća pivo.

Nakon što je prvobitno odbio da to učini i napustio benzinsku pumpu, okrivljeni se vratio sa maskom na licu, ali ju je skinuo kada je prišao blagajni i nakon još jednog kratkog razgovora pucao mu je u glavu.

Žrtva je odmah preminula, a Mario N. se kasnije predao u policijskoj stanici, rekavši da mu mjere protiv korona virusa izazivaju stres.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Pale 13.09.2022. 22:27
    Da brzo izadjes iz zatvora … razumijem te imao sam ista iskusenje… kad mi kazu stavi masku … dodje mi da ubijem. Spasi Gospode
Povezane vijesti
Nakon svađe sugrađaninu pucao u glavu Nakon svađe sugrađaninu pucao u glavu
Leverkuzen prvi put u istoriji prvak Njemačke Leverkuzen prvi put u istoriji prvak Njemačke
Užas u Centru za socijalni rad: Ubio bivšu ženu i ranio njenog brata Užas u Centru za socijalni rad: Ubio bivšu ženu i ranio njenog brata
Najčitanije
  • Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom
    14h 15m
    5
  • Na današnji dan rođen Filip Višnjić
    23h 7m
    0
  • Ujić oslobođen optužbe za zločine u Rogatici
    16h 58m
    0
  • Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO)
    11h 50m
    4
  • Na planinarskom pohodu na Romaniji očekuje se oko 200 učesnika
    20h 43m
    0