Здравствено стање генерала Младића веома тешко

25.02.2024. 21:23
7
ИЗВОР: srna.rs

Здравствено стање генерала Ратка Младића је веома тешко и он би требао да буде пуштен из затвора на лијечење да су у Хагу поштовани међународно-правни хуманитарни стандарди, рекао је генералов син Дарко Младић.

Он је истакао да је генералу Младићу потреба свакодневна квалификована медицинска њега и да се са тиме у неформалним разговорима слажу и стручњаци у трибуналу.

- Генерал сада има 82 године. Видећемо да ли се у догледно време може постићи да он буде ослобођен ради лечења. Наравно, осим ако не желе да својим нерадом елиминишу Ратка Младића - рекао је генералов син за "Руску газету".

Говорећи о настојањима Запада да преко Суда БиХ покуша да забрани предсједнику Републике Српске Милораду Додику бављење политиком, Дарко Младић је рекао да је велика заслуга Додика што је прекинуо смањење уставних овлашћења Српске чиме је отишао у отворену конфронтацију са политиком Запада у БиХ.

- Зато западњаци желе да га се отарасе. У том контексту, руководство Републике Српске настоји да одржи мир у БиХ и осигура право народа да без налога Запада бирају своје представнике у органе власти - рекао је Дарко Младић.

Он је подсјетио на изјаве бивших високих западних представника да њихови планови не предвиђају тако дугорочно функционисање Дејтонског споразума, те додао да су високи представници, користећи нелегална бонска овлаштења, постали оруђе за дестабилизацију БиХ.

- Они су бранили искључиво геополитичке интересе Запада, овде су се претворили у колонијалне владаре, лишавајући људе права не само на политичке активности, већ и на једноставан рад, осуђујући их на такозвану `грађанску смрт` - рекао је син генерала Младић.

Дарко Младић је истакао да је Република Српска "окружена непријатељским НАТО блоком који покушава буквално да је задави" и да је подршка Русије непроцењива за Српску.

То што је руски предсједник Владимир Путин одликовао предсједника Српске Орденом Александра Невског, каже Дарко Младић, веома је значајан сигнал Москве.

- Веома ценимо допринос Руске Федерације заштити наших интереса у УН - рекао је Дарко Младић, који у Москви учествује на Мултиполарном форуму и другом конгресу Међународног покрета русофила.

Он је рекао да жели да Русија заврши процесе које је започела, јер структура будућег праведног свјетског поретка, у коме се морају поштовати интереси не само великих, већ и малих држава, зависи од резултата дјеловања Москве.

- Сада смо сведоци да је процес ширења НАТО-а стао. То се огледа не само у догађајима у Украјини, већ широм света - кризни феномени расту у различитим регионима - рекао је Дарко Младић.

Он је навео да су на једном од посљедњих састанака у Главном штабу Војске Републике Српске 1996. године дате прогнозе развоја међународне ситуације.

- Тада су наши војни стручњаци изразили уверење да ће НАТО 2003. године изазвати украјинску кризу - рекао је Дарко Младић.

Коментари 7
  • Generic placeholder image
    Gosina 27.02.2024. 13:01
    Pitanje za Darka. Čija je rečenica:
    “Ja znam šta je bilo u Srebrenici……..”.
    Sram i stid da te bude sto ga braniš. Sto je nas komandant “bolestan” i teško razumije situaciju u RS koriste priliku kao i on je uz uzurpatora. Za tebe znam. Prodao si se za pare jajaro jedna.
  • Generic placeholder image
    FACT 26.02.2024. 21:03
    https://www.youtube.com/watch?v=er0_BH_V7n0
  • Generic placeholder image
    Исток 26.02.2024. 19:38
    Реалиста, правда је кад ти покопаш све своје племе ти јебем!
  • Generic placeholder image
    Tamo neko 26.02.2024. 19:26
    Izdrzi generale, neka te dragi Bog cuva i bude uz tebe.Ti bar znas za sta si ratovao a to je draga REPUBLIKA SRPSKA.A "realista" nemocni lajator i gubitnik moze samo da nemocno laje iz svoje fildzan drzave.
  • Generic placeholder image
    X_X 26.02.2024. 15:12
    balijsko islamsko pseto, sta drugo reci?!ovako barem znamo ko nam je neprijatelj!!!ali glupi srbin brzo zaboravlja svoje milionske zrtve i opet pruza ruku pomirenja svojim dzelatima
  • Generic placeholder image
    Milica 26.02.2024. 08:14
    @realista Kako se samo izvucete iz misje rupe.Koliko zlobe u balijama koji prodase vjeru za veceru.Dodji kuci Srpski Vitezu cekaju te tvoje Srbende preko Drine.Pod tvojom komandom sam bio a i opet bi.Neka te cuva Bog i Sveti Vasilije.
  • Generic placeholder image
    Realista 25.02.2024. 22:23
    Osuđen je na doživotni zatvor...pravda je ako krepa na robiji
Повезане вијести
Караџићево здравствено стање није боље - није урађена основна дијагностика Караџићево здравствено стање није боље - није урађена основна дијагностика
Створена објективна слика здравственог стања генерала Ратка Младића Створена објективна слика здравственог стања генерала Ратка Младића
Љекари из Српске пишу терапију генералу Љекари из Српске пишу терапију генералу
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    12h 10m
    8
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    12h 24m
    0
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    14h 41m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    12h 16m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    4h 31m
    0