Zdravstveno stanje generala Mladića veoma teško

25.02.2024. 21:23
7
IZVOR: srna.rs

Zdravstveno stanje generala Ratka Mladića je veoma teško i on bi trebao da bude pušten iz zatvora na liječenje da su u Hagu poštovani međunarodno-pravni humanitarni standardi, rekao je generalov sin Darko Mladić.

On je istakao da je generalu Mladiću potreba svakodnevna kvalifikovana medicinska njega i da se sa time u neformalnim razgovorima slažu i stručnjaci u tribunalu.

- General sada ima 82 godine. Videćemo da li se u dogledno vreme može postići da on bude oslobođen radi lečenja. Naravno, osim ako ne žele da svojim neradom eliminišu Ratka Mladića - rekao je generalov sin za "Rusku gazetu".

Govoreći o nastojanjima Zapada da preko Suda BiH pokuša da zabrani predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku bavljenje politikom, Darko Mladić je rekao da je velika zasluga Dodika što je prekinuo smanjenje ustavnih ovlašćenja Srpske čime je otišao u otvorenu konfrontaciju sa politikom Zapada u BiH.

- Zato zapadnjaci žele da ga se otarase. U tom kontekstu, rukovodstvo Republike Srpske nastoji da održi mir u BiH i osigura pravo naroda da bez naloga Zapada biraju svoje predstavnike u organe vlasti - rekao je Darko Mladić.

On je podsjetio na izjave bivših visokih zapadnih predstavnika da njihovi planovi ne predviđaju tako dugoročno funkcionisanje Dejtonskog sporazuma, te dodao da su visoki predstavnici, koristeći nelegalna bonska ovlaštenja, postali oruđe za destabilizaciju BiH.

- Oni su branili isključivo geopolitičke interese Zapada, ovde su se pretvorili u kolonijalne vladare, lišavajući ljude prava ne samo na političke aktivnosti, već i na jednostavan rad, osuđujući ih na takozvanu `građansku smrt` - rekao je sin generala Mladić.

Darko Mladić je istakao da je Republika Srpska "okružena neprijateljskim NATO blokom koji pokušava bukvalno da je zadavi" i da je podrška Rusije neprocenjiva za Srpsku.

To što je ruski predsjednik Vladimir Putin odlikovao predsjednika Srpske Ordenom Aleksandra Nevskog, kaže Darko Mladić, veoma je značajan signal Moskve.

- Veoma cenimo doprinos Ruske Federacije zaštiti naših interesa u UN - rekao je Darko Mladić, koji u Moskvi učestvuje na Multipolarnom forumu i drugom kongresu Međunarodnog pokreta rusofila.

On je rekao da želi da Rusija završi procese koje je započela, jer struktura budućeg pravednog svjetskog poretka, u kome se moraju poštovati interesi ne samo velikih, već i malih država, zavisi od rezultata djelovanja Moskve.

- Sada smo svedoci da je proces širenja NATO-a stao. To se ogleda ne samo u događajima u Ukrajini, već širom sveta - krizni fenomeni rastu u različitim regionima - rekao je Darko Mladić.

On je naveo da su na jednom od posljednjih sastanaka u Glavnom štabu Vojske Republike Srpske 1996. godine date prognoze razvoja međunarodne situacije.

- Tada su naši vojni stručnjaci izrazili uverenje da će NATO 2003. godine izazvati ukrajinsku krizu - rekao je Darko Mladić.

Komentari 7
 • Generic placeholder image
  Gosina 27.02.2024. 13:01
  Pitanje za Darka. Čija je rečenica:
  “Ja znam šta je bilo u Srebrenici……..”.
  Sram i stid da te bude sto ga braniš. Sto je nas komandant “bolestan” i teško razumije situaciju u RS koriste priliku kao i on je uz uzurpatora. Za tebe znam. Prodao si se za pare jajaro jedna.
 • Generic placeholder image
  FACT 26.02.2024. 21:03
  https://www.youtube.com/watch?v=er0_BH_V7n0
 • Generic placeholder image
  Istok 26.02.2024. 19:38
  Realista, pravda je kad ti pokopaš sve svoje pleme ti jebem!
 • Generic placeholder image
  Tamo neko 26.02.2024. 19:26
  Izdrzi generale, neka te dragi Bog cuva i bude uz tebe.Ti bar znas za sta si ratovao a to je draga REPUBLIKA SRPSKA.A "realista" nemocni lajator i gubitnik moze samo da nemocno laje iz svoje fildzan drzave.
 • Generic placeholder image
  X_X 26.02.2024. 15:12
  balijsko islamsko pseto, sta drugo reci?!ovako barem znamo ko nam je neprijatelj!!!ali glupi srbin brzo zaboravlja svoje milionske zrtve i opet pruza ruku pomirenja svojim dzelatima
 • Generic placeholder image
  Milica 26.02.2024. 08:14
  @realista Kako se samo izvucete iz misje rupe.Koliko zlobe u balijama koji prodase vjeru za veceru.Dodji kuci Srpski Vitezu cekaju te tvoje Srbende preko Drine.Pod tvojom komandom sam bio a i opet bi.Neka te cuva Bog i Sveti Vasilije.
 • Generic placeholder image
  Realista 25.02.2024. 22:23
  Osuđen je na doživotni zatvor...pravda je ako krepa na robiji
Povezane vijesti
Stvorena objektivna slika zdravstvenog stanja generala Ratka Mladića Stvorena objektivna slika zdravstvenog stanja generala Ratka Mladića
Ljekari iz Srpske pišu terapiju generalu Ljekari iz Srpske pišu terapiju generalu
Ljekari idu u Hag da pregledaju Mladića, predvodi ih Đajić Ljekari idu u Hag da pregledaju Mladića, predvodi ih Đajić
Najčitanije
 • Mirnom šetnjom u Dobrovoljačkoj ulici obilježene 32 godine od zločina
  19h 27m
  15
 • Danas obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
  22h 16m
  0
 • Meteorolozi upozorili: Pripremite se za snijeg večeras
  12h 17m
  0
 • U toku potraga za nestalim Miodragom Cvanićem
  18h 3m
  0
 • Nataša uspješno operisana: Oporavak zavisi i od naše pomoći (FOTO)
  10h 6m
  0