Здравствено стање Ратка Младића "стабилно лоше"

26.07.2024. 13:10
0
ИЗВОР: srna.rs

Здравствено стање некадашњег команданта Главног штаба Војске Републике Српске генерала Ратка Младића, који се налази у притвору у Шевенингену, и даље је непромијењено и могло би се рећи да је "стабилно лоше", рекао је Срни његов син Дарко Младић.

- Здравствено стање је непромењено. Био је још један лекар у посети код њега и сада очекујемо извештај. Суштински, нема ништа ново - рекао је Дарко Младић, не наводећи о којем љекару је ријеч.

Према његовим ријечима, генерал Младић је и даље "везан" за кревет и остају исти проблеми - срчани, са бубрезима, неуролошки и други.

- На основу извештаја доктора који су раније посетили генерала Младића, његово стање је непромењено, ни горе нити боље. Али, то је све врло осетљиво стање, зато што је он јак слаб и врло осетљив на било шта. Ми бисмо волели да му је боље, али није - рекао је Дарко Младић.

Он је рекао да у овом тренутку није у плану да генерала посјети још неки српски љекар.

- Сада је фокус да видимо да ли може некако да се побољша његово стање - додао је генералов син за Срну.

Он је подсјетио да је недавно у мају одбијен захтјев одбране за пуштање из притвора генерала Младића на лијечење у Србију, тако да још нема сврхе поново тражити исто јер се стање није промијенило.

Према његовим ријечима, у хашком притвору нема климе, јер тамо није вруће.

Генерал Младић је пресудом коју му је изрекао Хашки трибунал у јуну 2021. године осуђен на доживотни затвор. Због лошег здравственог стања, Младићева породица и браниоци су више пута тражили да му се омогући лијечење на слободи, али Хашки трибунал, а потом ни насљедник тог суда Механизам, те захтјеве су одбијали.

Оперисан је 8. јануара у холандској болници и уграђен му пејсмејкер, а у фебруару га је прегледао и тим љекара из Републике Српске.

Коментари 0
Повезане вијести
Дарко Младић: Генерал Младић пао у притворској болници и повриједио главу Дарко Младић: Генерал Младић пао у притворској болници и повриједио главу
Дарко Младић потврдио да је здравствено стање Ратка Младића тешко и озбиљно Дарко Младић потврдио да је здравствено стање Ратка Младића тешко и озбиљно
Здравствено стање генерала Ратка Младића веома озбиљно Здравствено стање генерала Ратка Младића веома озбиљно
Најчитаније
  • Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
    13h 6m
    0
  • План редукције воде за недјељу, 8. септембар
    5h 29m
    6
  • Преминуо Славо Кукић
    10h 2m
    1
  • У Источном Новом Сарајеву данас привремена обустава саобраћаја
    12h 59m
    0
  • На Сокоцу и у Источном Старом Граду сутра обиљежавање дана Треће сарајевске пјешадијске бригаде
    12h 50m
    0