Зимска идила на Јахорини, више од два метра снијега

13.01.2021. 10:22
0
ИЗВОР: Срна

На олимпијској љепотици Јахорини већ 46 дана у континуитету траје скијање, за које су услови на планини одлични будући да има више од два метра снијега, а на стазама 130 центиметара утабаног, рекла је Срни портпарол Олимпијског центра "Јахорина" Сања Ћеремиџић.

Она је истакла да су ски-стазе, захваљујући доброј припреми, инфраструктурним радовима и новим сњежним падавинама идеално припремљене.

Ћеремиџићева је навела да на Јахорини одавно није било више снијега, који пада данима, што им свакако иде наруку, али и да систем за осњежавање ради када год то услови дозвољавају.

- Новитет ове сезоне је свакако и пјешачка стаза до врха планине, гдје се налазе Олимпијски бар и језеро. Са врха Јахорине пружа се прелијеп поглед на олимпијске планине Игман, Бјелашницу и Требевић. У вечерњим часовима, када све одише миром и тишином, освијетљена пјешачка стаза дужине три и по километра представља посебну атракцију - поручила је Ћеремиџићева.

Према њеним ријечима, највише гостију им стиже из БиХ, али и земаља региона - Хрватске, Србије, Црне Горе, па чак и Словеније, због чега су готово сви смјештајни капацитети на Јахорини попуњени.

Она је истакла да је најважније да се поштују епидемиолошке мјере, те да гости могу да уживају у безбједном и безбрижном боравку будући да сви посјетиоци на планини имају могућност да ураде пи-си-ар /ПЦР/ тест.

Ћеремиџићева је подсјетила да су скијалиште отворили први у Европи, да су све стазе и инсталације у функцији, укључујући и ноћно скијање свако вече од 18.00 до 21.00 час, тако да скијалиште ради пуним капацитетом.

Она је додала да су путеви према Јахорини проходни.

Коментари 0
Повезане вијести
Снијег поново забијелио БиХ Снијег поново забијелио БиХ
Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег
На ширем подручју Романије забијелио снијег На ширем подручју Романије забијелио снијег
Најчитаније
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    20h 23m
    2
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    5h 56m
    0
  • Дјевојчица из Црне Горе ухапшена у Аустрији: Планирала терористички напад?
    20h 33m
    2
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    6h 2m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    6h 0m
    0