Zimska idila na Jahorini, više od dva metra snijega

13.01.2021. 10:22
0
IZVOR: Srna

Na olimpijskoj ljepotici Jahorini već 46 dana u kontinuitetu traje skijanje, za koje su uslovi na planini odlični budući da ima više od dva metra snijega, a na stazama 130 centimetara utabanog, rekla je Srni portparol Olimpijskog centra "Jahorina" Sanja Ćeremidžić.

Ona je istakla da su ski-staze, zahvaljujući dobroj pripremi, infrastrukturnim radovima i novim snježnim padavinama idealno pripremljene.

Ćeremidžićeva je navela da na Jahorini odavno nije bilo više snijega, koji pada danima, što im svakako ide naruku, ali i da sistem za osnježavanje radi kada god to uslovi dozvoljavaju.

- Novitet ove sezone je svakako i pješačka staza do vrha planine, gdje se nalaze Olimpijski bar i jezero. Sa vrha Jahorine pruža se prelijep pogled na olimpijske planine Igman, Bjelašnicu i Trebević. U večernjim časovima, kada sve odiše mirom i tišinom, osvijetljena pješačka staza dužine tri i po kilometra predstavlja posebnu atrakciju - poručila je Ćeremidžićeva.

Prema njenim riječima, najviše gostiju im stiže iz BiH, ali i zemalja regiona - Hrvatske, Srbije, Crne Gore, pa čak i Slovenije, zbog čega su gotovo svi smještajni kapaciteti na Jahorini popunjeni.

Ona je istakla da je najvažnije da se poštuju epidemiološke mjere, te da gosti mogu da uživaju u bezbjednom i bezbrižnom boravku budući da svi posjetioci na planini imaju mogućnost da urade pi-si-ar /PCR/ test.

Ćeremidžićeva je podsjetila da su skijalište otvorili prvi u Evropi, da su sve staze i instalacije u funkciji, uključujući i noćno skijanje svako veče od 18.00 do 21.00 čas, tako da skijalište radi punim kapacitetom.

Ona je dodala da su putevi prema Jahorini prohodni.

Komentari 0
Povezane vijesti
Ustavni sud BiH obustavio prodaju zemljišta na Jahorini Ustavni sud BiH obustavio prodaju zemljišta na Jahorini
Snijeg ponovo zabijelio BiH Snijeg ponovo zabijelio BiH
Proljećno zelenilo na Jahorini prekrio aprilski snijeg Proljećno zelenilo na Jahorini prekrio aprilski snijeg
Najčitanije
  • U Kasindolu proslavili 25 godina mature i prisjetili se školskih dana
    17h 45m
    0
  • PU Istočno Sarajevo: Detalji požara u Palama
    1h 40m
    0
  • Burno u Palama – Noćas gorjela dva vozila
    5h 12m
    0
  • "Dobro jutro, Republiko Srpska" Počela isključenja struje u SDS (FOTO)
    19h 17m
    5
  • Učestvujte u Katerinom FOTO-KONKURSU i osvojite vrijedne nagrade!
    5h 20m
    3