Живимо за дан када ће се српска тробојка вијорити на КиМ: Зашто говор директора ВОА постаје виралан

07.03.2024. 20:17
0
ИЗВОР: in4s.net

Два дана након обиљежавања Дана Војнообавештајне агенције, дио говора директора ВОА генерал-мајора Зорана Стојковића привукао је пажњу јавности у мјери која није уобичајена да догађаје овог типа.

- У нашој служби нема места људима који не носе Косово и Метохију у свом срцу, и који не живе за дан када ће се српска тробојка вијорити широм наше јужне покрајине. Патриотизам се учи и најбоље доказује у тешким временима, што су показале и генерације пре нас - истакао је генерал-мајор Стојковић.

Важност Косова и Метохије била је истакнута током цијелог догађаја, па је тако и министар одбране Милош Вучевић упозорио да ће предстојећи период бити посебно тежак за Србију, а с тиме и задатак ВОА изразито важан.

- Оно што се признаје свима, само се нама не признаје. И то нам се сервира како би требало да се сагласимо са тиме, јер не задуго после тога би ‘угледали светлу будућност и достигли неке невиђене резултате’. Наша је обавеза да чувамо државу, да чувамо наш народ, пре свега наш народ на Косову и Метохији, али и да помажемо нашем народу ма где да живи, чувајући Србију - истакао је министар Вучевић.

Да је ВОА и војном руководству у Србији срце на мјесту, и да не намјеравају да се одричу од српства и оних који га бране, указује и чињеница да је, поред министара Вучевића и начелника Генералштаба Војске Србије генерала Милана Мојсиловића, плакету добио и Александар Вулин.

Вулин је, подсјетимо, приликом подношења неопозиве оставке на мјесто директора Безбедносно информативне агенције у новембру прошле године, изјавио да одбија да због било ког положаја постане дио антируске и антисрпске хистерије, да престане да брине о Републици Српској и њеном опстанку и да престане да вјерује у неминовност уједињења Срба и стварања Српског свијета, као и да одбија да одустане од политике војне неутралности и братства са Русијом и Кином.

- Санкције Русији нису добили, српско признање Косова нису добили, али једну српску главу јесу - рекао је Вулин.

Такође вриједи напоменути да је, усред „бројних других активности других држава које не поштују оно што код себе поштују„, како је то министар Вучевић рекао, генерал-мајор Зоран Стојковић направио на Јована Милановића, који је својим генијалним обавјештајним радом током деведесетих година у Бриселу потпуности пореметио планове западне Алијансе и одложио агресију на СР Југославију за готово пола године.

- Угледајући се на патриотизам, пожртвовање, одважност и храброст тих људи, настојимо да будемо њихови доследни наследници - истакао је генерал-мајор Стојковић.

Како је рекао, најзначајнији задатак ВОА је прикупљање података о све агресивнијем дјеловању „албанског фактора, који представља претњу безбедности и стабилности региона“.

- Сваким даном, Србима на КиМ је све теже, будући да је основна стратегија Приштине константно подизање тензија и стварање услова за њихово протеривање. Србија то неће никада дозволити, а сви припадници ВОА ће наставити борбу за очување територијалног интегритета - одлучан је Стојковић.

Коментари 0
Повезане вијести
До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији
У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић
Годишњица страдања Милице Ракић Годишњица страдања Милице Ракић
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    17h 19m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    18h 34m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    22h 52m
    0
  • Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
    14h 27m
    0
  • Суфинансирање бањске рехабилитације за пензионере у Источном Новом Сарајеву
    22h 36m
    0