Živimo za dan kada će se srpska trobojka vijoriti na KiM: Zašto govor direktora VOA postaje viralan

07.03.2024. 20:17
0
IZVOR: in4s.net

Dva dana nakon obilježavanja Dana Vojnoobaveštajne agencije, dio govora direktora VOA general-majora Zorana Stojkovića privukao je pažnju javnosti u mjeri koja nije uobičajena da događaje ovog tipa.

- U našoj službi nema mesta ljudima koji ne nose Kosovo i Metohiju u svom srcu, i koji ne žive za dan kada će se srpska trobojka vijoriti širom naše južne pokrajine. Patriotizam se uči i najbolje dokazuje u teškim vremenima, što su pokazale i generacije pre nas - istakao je general-major Stojković.

Važnost Kosova i Metohije bila je istaknuta tokom cijelog događaja, pa je tako i ministar odbrane Miloš Vučević upozorio da će predstojeći period biti posebno težak za Srbiju, a s time i zadatak VOA izrazito važan.

- Ono što se priznaje svima, samo se nama ne priznaje. I to nam se servira kako bi trebalo da se saglasimo sa time, jer ne zadugo posle toga bi ‘ugledali svetlu budućnost i dostigli neke neviđene rezultate’. Naša je obaveza da čuvamo državu, da čuvamo naš narod, pre svega naš narod na Kosovu i Metohiji, ali i da pomažemo našem narodu ma gde da živi, čuvajući Srbiju - istakao je ministar Vučević.

Da je VOA i vojnom rukovodstvu u Srbiji srce na mjestu, i da ne namjeravaju da se odriču od srpstva i onih koji ga brane, ukazuje i činjenica da je, pored ministara Vučevića i načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića, plaketu dobio i Aleksandar Vulin.

Vulin je, podsjetimo, prilikom podnošenja neopozive ostavke na mjesto direktora Bezbednosno informativne agencije u novembru prošle godine, izjavio da odbija da zbog bilo kog položaja postane dio antiruske i antisrpske histerije, da prestane da brine o Republici Srpskoj i njenom opstanku i da prestane da vjeruje u neminovnost ujedinjenja Srba i stvaranja Srpskog svijeta, kao i da odbija da odustane od politike vojne neutralnosti i bratstva sa Rusijom i Kinom.

- Sankcije Rusiji nisu dobili, srpsko priznanje Kosova nisu dobili, ali jednu srpsku glavu jesu - rekao je Vulin.

Takođe vrijedi napomenuti da je, usred „brojnih drugih aktivnosti drugih država koje ne poštuju ono što kod sebe poštuju„, kako je to ministar Vučević rekao, general-major Zoran Stojković napravio na Jovana Milanovića, koji je svojim genijalnim obavještajnim radom tokom devedesetih godina u Briselu potpunosti poremetio planove zapadne Alijanse i odložio agresiju na SR Jugoslaviju za gotovo pola godine.

- Ugledajući se na patriotizam, požrtvovanje, odvažnost i hrabrost tih ljudi, nastojimo da budemo njihovi dosledni naslednici - istakao je general-major Stojković.

Kako je rekao, najznačajniji zadatak VOA je prikupljanje podataka o sve agresivnijem djelovanju „albanskog faktora, koji predstavlja pretnju bezbednosti i stabilnosti regiona“.

- Svakim danom, Srbima na KiM je sve teže, budući da je osnovna strategija Prištine konstantno podizanje tenzija i stvaranje uslova za njihovo proterivanje. Srbija to neće nikada dozvoliti, a svi pripadnici VOA će nastaviti borbu za očuvanje teritorijalnog integriteta - odlučan je Stojković.

Komentari 0
Povezane vijesti
Do aprila prijedlog za obavezno služenje vojnog roka u Srbiji Do aprila prijedlog za obavezno služenje vojnog roka u Srbiji
U toku saslušanje osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić U toku saslušanje osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić
Godišnjica stradanja Milice Rakić Godišnjica stradanja Milice Rakić
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    20h 41m
    9
  • U hramu u Vojkovićima služeno praznično večernje bogosluženje (FOTO)
    11h 36m
    0
  • Sutra praznik Cvijeti
    20h 47m
    0
  • Nesreća kod Gradiške sa tragičnim epilogom: Poginuo muškarac!
    13h 2m
    0
  • Manje sklopljenih brakova, mladi sve kasnije stupaju u bračnu zajednicu
    20h 55m
    0