„Златни септембар“ у Источном Сарајеву: Засијајте златно у знак подршке д‌јеци обољелој од рака

20.09.2024. 09:20
0
ИЗВОР: katera.news

Удружење родитеља д‌јеце обољеле од малигних болести “Искра” и ове године обиљежава "Златни септембар", мјесец подршке д‌јеци и адолесцентима обољелим и лијеченим од рака.

 Поводом обиљежавања "Златног септембра" чланови и волонтери Удружења родитеља “Искра”, Канцеларија у Источном Сарајеву, у нед‌јељу, 22. септембра, на Тргу Србија у периоду од 12 до 14 часова дијелиће златне тракице и промотивни материјал.

Малигна болест д‌јетета мијења живот породице из темеља. Невјерица, порицање, паника и страх праћени несигурношћу и неизвјесношћу, туга, љутња, депресија… нормални су родитељски осјећаји код суочавања с дијагнозом. Породица трпи огроман терет јер је тешка болест д‌јетета заправо болест цијеле породице. Психосоцијална подршка д‌јеци обољелој од рака и њиховим родитељима важан је, али донекле занемарен сегмент у третману ове болести.

С обзиром на то да је јавност слабо информисана о постојању д‌јечјег рака, симптомима, начину лијечења, исходу и посљедицама које носе захтјевне терапије, било који вид приче о овој теми је и те како значајан, навели су из Удружења "Искра".

Зато будите уз мале хероје, великог срца. ЗАСИЈАЈТЕ ЗЛАТНО у знак подршке д‌јеци обољелој од рака, јер заједно можемо много више.

„Златни септембар“ је глобална кампања с циљем подизања свијести о раку код д‌јеце и адолесцената и проблемима с којима се суочавају за вријеме лијечења, али и након завршеног лијечења приликом повратка у нормалне токове живота.

Коментари 0
Повезане вијести
Осам репрезентативаца из ЈЈК „Славије“ учествује на Отвореном првенству Балкана у Румунији Осам репрезентативаца из ЈЈК „Славије“ учествује на Отвореном првенству Балкана у Румунији
Жене не могу у затвор у Војковићима Жене не могу у затвор у Војковићима
"Дани тикве“ у Источном Сарајеву 5. и 6. октобра "Дани тикве“ у Источном Сарајеву 5. и 6. октобра
Најчитаније
  • Преминуо кошаркаш Небојша Еркић
    15h 58m
    0
  • Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића
    19h 37m
    7
  • Млади кошаркаш Славије каријеру наставља у Меги
    14h 7m
    0
  • Божовић: Интригантно што тридесет година послије рата неко по Сарајеву поставља тенкове
    23h 1m
    2
  • Жене не могу у затвор у Војковићима
    2h 48m
    0