„Zlatni septembar“ u Istočnom Sarajevu: Zasijajte zlatno u znak podrške d‌jeci oboljeloj od raka

20.09.2024. 09:20
0
IZVOR: katera.news

Udruženje roditelja d‌jece oboljele od malignih bolesti “Iskra” i ove godine obilježava "Zlatni septembar", mjesec podrške d‌jeci i adolescentima oboljelim i liječenim od raka.

 Povodom obilježavanja "Zlatnog septembra" članovi i volonteri Udruženja roditelja “Iskra”, Kancelarija u Istočnom Sarajevu, u ned‌jelju, 22. septembra, na Trgu Srbija u periodu od 12 do 14 časova dijeliće zlatne trakice i promotivni materijal.

Maligna bolest d‌jeteta mijenja život porodice iz temelja. Nevjerica, poricanje, panika i strah praćeni nesigurnošću i neizvjesnošću, tuga, ljutnja, depresija… normalni su roditeljski osjećaji kod suočavanja s dijagnozom. Porodica trpi ogroman teret jer je teška bolest d‌jeteta zapravo bolest cijele porodice. Psihosocijalna podrška d‌jeci oboljeloj od raka i njihovim roditeljima važan je, ali donekle zanemaren segment u tretmanu ove bolesti.

S obzirom na to da je javnost slabo informisana o postojanju d‌ječjeg raka, simptomima, načinu liječenja, ishodu i posljedicama koje nose zahtjevne terapije, bilo koji vid priče o ovoj temi je i te kako značajan, naveli su iz Udruženja "Iskra".

Zato budite uz male heroje, velikog srca. ZASIJAJTE ZLATNO u znak podrške d‌jeci oboljeloj od raka, jer zajedno možemo mnogo više.

„Zlatni septembar“ je globalna kampanja s ciljem podizanja svijesti o raku kod d‌jece i adolescenata i problemima s kojima se suočavaju za vrijeme liječenja, ali i nakon završenog liječenja prilikom povratka u normalne tokove života.

Komentari 0
Povezane vijesti
Osam reprezentativaca iz JJK „Slavije“ učestvuje na Otvorenom prvenstvu Balkana u Rumuniji Osam reprezentativaca iz JJK „Slavije“ učestvuje na Otvorenom prvenstvu Balkana u Rumuniji
Žene ne mogu u zatvor u Vojkovićima Žene ne mogu u zatvor u Vojkovićima
"Dani tikve“ u Istočnom Sarajevu 5. i 6. oktobra "Dani tikve“ u Istočnom Sarajevu 5. i 6. oktobra
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    15h 42m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    19h 21m
    7
  • Mladi košarkaš Slavije karijeru nastavlja u Megi
    13h 51m
    0
  • Božović: Intrigantno što trideset godina poslije rata neko po Sarajevu postavlja tenkove
    22h 45m
    2
  • Žene ne mogu u zatvor u Vojkovićima
    2h 32m
    0