Зорана посветила злато трагично преминулој Бобани

31.07.2024. 11:48
0
ИЗВОР: mondo.ba

Српски стријелци Зорана Аруновић и Дамир Микец освојили су златну медаљу на Олимпијским играма у Паризу пошто су у миксу дисциплине 10 метара ваздушни пиштољ били бољи од пара из Турске.

Гледали смо праву драму у Шатеруу, посљедњи пуцањ је одлучио, а када су Дамир и Зорана схватили да је злато њихово - заплакали су од среће.

Врло емотивно су слушали химну "Боже правде", потом сабирали свјеже утиске пред ТВ-камерама, док на конференцији за медије нису заборавили на врло важну особу у њиховим животима. Зорана Аруновић након свега није жељела да побједнички говор прође без имена Бобане Момчиловић Величковић, покојне олимпијке. Нажалост, Бобана је изгубила живот 21. јуна 2020. године, а тада је имала само 31 годину.

- Те 2020. смо изгубили члана тима и више од тога, пријатеља. Говорила сам да ћу увек причати о њој јер нам је значила пуно, заслужила је да живи кроз нас и наш успех. У Токију сам хтела да освојим медаљу, кажем да је то за њу, али користим ову прилику да кажем да има свој део у овој мојој медаљи. Успомене на њу живе и живеће док ми што смо је волели чувамо сећање на њу. Рећи ћу њено пуно име да је и ви запамтите, Бобана Момчиловић Величковић - рекла је веома емотивна Зорана Аруновић која је истакла да је 23 године сањала олимпијску медаљу и дочекала ју је.

Бобана Момчиловић Величковић преминула је од посљедица компликација при порођају, односно еклампсије. Њен супруг Мирослав поднио је кривичну пријаву државном тужиоцу за извршење кривичног дјела против доктора који је водио њему трудноћу, а усљед којег је Бобана изгубила живот. Одговора још нема.

Коментари 0
Повезане вијести
Аруновић и Микец носе заставу Србије на затварању ОИ Аруновић и Микец носе заставу Србије на затварању ОИ
Александра Перишић у финалу Олимпијских игара Александра Перишић у финалу Олимпијских игара
Српски мушки кајакашки четверац шести у финалу Српски мушки кајакашки четверац шести у финалу
Најчитаније
  • Ратна стаза Зековића с Романије
    11h 11m
    1
  • Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара
    9h 53m
    0
  • Због алкохола два пута хапшен возач из Источног Новог Сарајева
    8h 21m
    0
  • Лице из Пала ухапшено због сумње да је починило преваре и утају
    9h 42m
    1
  • Кулина: Све више дјеце има говорно-језичке сметње
    6h 51m
    0