Zorana posvetila zlato tragično preminuloj Bobani

31.07.2024. 11:48
0
IZVOR: mondo.ba

Srpski strijelci Zorana Arunović i Damir Mikec osvojili su zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu pošto su u miksu discipline 10 metara vazdušni pištolj bili bolji od para iz Turske.

Gledali smo pravu dramu u Šateruu, posljednji pucanj je odlučio, a kada su Damir i Zorana shvatili da je zlato njihovo - zaplakali su od sreće.

Vrlo emotivno su slušali himnu "Bože pravde", potom sabirali svježe utiske pred TV-kamerama, dok na konferenciji za medije nisu zaboravili na vrlo važnu osobu u njihovim životima. Zorana Arunović nakon svega nije željela da pobjednički govor prođe bez imena Bobane Momčilović Veličković, pokojne olimpijke. Nažalost, Bobana je izgubila život 21. juna 2020. godine, a tada je imala samo 31 godinu.

- Te 2020. smo izgubili člana tima i više od toga, prijatelja. Govorila sam da ću uvek pričati o njoj jer nam je značila puno, zaslužila je da živi kroz nas i naš uspeh. U Tokiju sam htela da osvojim medalju, kažem da je to za nju, ali koristim ovu priliku da kažem da ima svoj deo u ovoj mojoj medalji. Uspomene na nju žive i živeće dok mi što smo je voleli čuvamo sećanje na nju. Reći ću njeno puno ime da je i vi zapamtite, Bobana Momčilović Veličković - rekla je veoma emotivna Zorana Arunović koja je istakla da je 23 godine sanjala olimpijsku medalju i dočekala ju je.

Bobana Momčilović Veličković preminula je od posljedica komplikacija pri porođaju, odnosno eklampsije. Njen suprug Miroslav podnio je krivičnu prijavu državnom tužiocu za izvršenje krivičnog djela protiv doktora koji je vodio njemu trudnoću, a usljed kojeg je Bobana izgubila život. Odgovora još nema.

Komentari 0
Povezane vijesti
Arunović i Mikec nose zastavu Srbije na zatvaranju OI Arunović i Mikec nose zastavu Srbije na zatvaranju OI
Aleksandra Perišić u finalu Olimpijskih igara Aleksandra Perišić u finalu Olimpijskih igara
Srpski muški kajakaški četverac šesti u finalu Srpski muški kajakaški četverac šesti u finalu
Najčitanije
  • Ratna staza Zekovića s Romanije
    11h 46m
    1
  • Škipine sa Pala stečeno znanje u Crvenom krstu odvelo putem ljekara
    10h 28m
    0
  • Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva
    8h 56m
    0
  • Kulina: Sve više djece ima govorno-jezičke smetnje
    7h 26m
    0
  • Lice iz Pala uhapšeno zbog sumnje da je počinilo prevare i utaju
    10h 17m
    1