Жртва вршњачког насиља хтјела да разнесе другове током молитве у руском манастиру

13.12.2021. 19:53
0
ИЗВОР: Агенције/nezavisne.com

Најмање 12 особа, међу којима највише ученика, повријеђено је у нападу који се јутрос догодио недалеко од Москве у женском манастиру.

За напад је осумњичен Владислав Струженков (18), ученик православне гимназије која се налази у оквиру манастира.

Владислав, који је активирао бомбу домаће израде у православној гимназији у оквиру Серпуховског женског манастира у Подмосковљу, преминуо је од задобијених рана, преноси РИА Новости позивајући се на извор у Руској православној цркви.

Владислав је, како преносе медији, донио у школу ручно израђени експлозив, а сумња се да је желио да се освети ученицима који су га малтретирали током школовања.

Експлозија се догодила у 8.24, а инспектори сумњају да је Владислав желио да побије ученике током јутарње молитве, али да је случајно раније активирао бомбу.

Према наводима свједока, Владислав је у експлозији остао без ноге, а полиција дуго није дозвољавала љекарима да му приђу, јер су страховали да код себе има још експлозива.

Након што је установљено да више нема опасности, љекари су притрчали ученику и отпочели реанимацију. Он је хитно пребачен у најближу болницу у тешком стању, међутим, повреде су биле сувише тешке и он је након неколико сати подлегао.

Владислав је наводно трпио вршњачко насиље и наводно је, сада када је постао матурант, желио да се освети школским друговима. Код њега је пронађено и хладно оружје.

С друге стране, неки руски медији преносе да је Владислав наводно имао психичке проблеме.

Младић, који је и сам ученик православне гимназије, наводно је почео да има психичке проблеме након операције штитне жлијезде.

Медији пишу да није узимао прописану хормонску терапију, те да је уз подршку родитеља и по савјету љекара кренуо код психолога на разговоре, али га није прегледао психијатар.

Владислав је, наводно, у посљедње вријеме често имао суицидалне мисли.

Напади на школске установе у Русији у посљедње вријеме нису ријеткост. Подсјетимо, у септембру је до пуцњаве дошло на Државном универзитету у руском Перму. Тада је убијено осам људи, а шест рањено.

Руски медији идентификовали су нападача као 18-годишњег Тимура Бекмансурова. Младић је прије напада наводно оставио поруку у којој каже да је увијек размишљао о смрти и колико људи може побити те да је дјеловао искључиво сам.

У мају ове године је 19-годишњак отворио ватру у својој старој школи у граду Казању, убивши девет особа.

Коментари 0
Повезане вијести
Дјечак Ислам (15) херој Русије: Спасао више од 100 људи из пакла у „Крокусу“ Дјечак Ислам (15) херој Русије: Спасао више од 100 људи из пакла у „Крокусу“
Окончана драма на аеродрому у Москви: Приведена путница која је пријетила бомбом Окончана драма на аеродрому у Москви: Приведена путница која је пријетила бомбом
Око 200 људи заробљено у згради, терористи се забарикадирали Око 200 људи заробљено у згради, терористи се забарикадирали
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    8h 46m
    10
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    7h 42m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    23h 26m
    0
  • Посљедњи кондоров лет
    21h 11m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    23h 32m
    0