Звезда на гостовању на ком никада није славила

10.11.2023. 20:20
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Кошаркаши Црвене звезде вечерас од 20.30 часова гостују Барселони у мечу седмог кола Евролиге.

"Црвено-бели" су тренирали у дворани Баскет Цитy и након тога отпутовали у Шпанију гдје почиње мини циклус од 4 утакмице у само 7 дана од којих само једну тим са Малог Калемегдана игра код куће.

Одмах након утакмице у Барселони, тим путује директно за Задар гдје је већ у недјељу од 17 сати очекује меч са Задром, а већ у уторак и четвртак слиједе мечеви са Фенербахчеом и Олимпијакосом.

- Урадићемо све да побиједимо. Играмо против јако доброг противника који до сада у Евролиги има само један пораз. Знам да имају добар тим и добре резултате за сада, али очекујем да ћемо се тамо борити. Кључ је да контролишемо ритам утакмице и да контролишемо скок јер на тај начин можемо да имамо наш стил игре, а то је веома добро - изјавио је Сферопулос пред овај меч.

Немања Недовић сматра да Каталонци играју сјајну тимску кошарку.

- Очекује нас екипа која игра сјајно ове сезоне. Немају изграђене звезде, али су као екипа јако моћни и добро играју. Идемо да одиграмо добру утакмицу, поштујемо, али их се не плашимо и знамо шта би нам победа тамо значила. Играју више као екипа ове године. Нису ту Миротић и Хигинс, стигао је нови тренер. Делују сложно на терену, свако зна своју улогу и то ради на врхунски начин. Имају добре шпанске играче који улазе са клупе и осећају дрес на прави начин - рекао је Недовић.

Звезда у овај меч улази након што је тек изашла из серије од четири пораза и побједе над Бајерном. Имају двије побједе и четири пораза, док је Барселона на пет тријумфа и једном поразу.

Барселона је славила на оба сусрета прошле године, као и на девет посљедњих. Звезда за тријумф над шпанским представником не зна од 2017. године, а у гостима никада није славила.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Јокић седми играч 21. вијека Јокић седми играч 21. вијека
Звезда представила дрес за наредну сезону Звезда представила дрес за наредну сезону
"Дрим тим" убједљив против Србије "Дрим тим" убједљив против Србије
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    6h 26m
    3
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    16h 25m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    8h 1m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    15h 22m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    10h 5m
    9