Звезда на гостовању на ком никада није славила

10.11.2023. 20:20
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Кошаркаши Црвене звезде вечерас од 20.30 часова гостују Барселони у мечу седмог кола Евролиге.

"Црвено-бели" су тренирали у дворани Баскет Цитy и након тога отпутовали у Шпанију гдје почиње мини циклус од 4 утакмице у само 7 дана од којих само једну тим са Малог Калемегдана игра код куће.

Одмах након утакмице у Барселони, тим путује директно за Задар гдје је већ у недјељу од 17 сати очекује меч са Задром, а већ у уторак и четвртак слиједе мечеви са Фенербахчеом и Олимпијакосом.

- Урадићемо све да побиједимо. Играмо против јако доброг противника који до сада у Евролиги има само један пораз. Знам да имају добар тим и добре резултате за сада, али очекујем да ћемо се тамо борити. Кључ је да контролишемо ритам утакмице и да контролишемо скок јер на тај начин можемо да имамо наш стил игре, а то је веома добро - изјавио је Сферопулос пред овај меч.

Немања Недовић сматра да Каталонци играју сјајну тимску кошарку.

- Очекује нас екипа која игра сјајно ове сезоне. Немају изграђене звезде, али су као екипа јако моћни и добро играју. Идемо да одиграмо добру утакмицу, поштујемо, али их се не плашимо и знамо шта би нам победа тамо значила. Играју више као екипа ове године. Нису ту Миротић и Хигинс, стигао је нови тренер. Делују сложно на терену, свако зна своју улогу и то ради на врхунски начин. Имају добре шпанске играче који улазе са клупе и осећају дрес на прави начин - рекао је Недовић.

Звезда у овај меч улази након што је тек изашла из серије од четири пораза и побједе над Бајерном. Имају двије побједе и четири пораза, док је Барселона на пет тријумфа и једном поразу.

Барселона је славила на оба сусрета прошле године, као и на девет посљедњих. Звезда за тријумф над шпанским представником не зна од 2017. године, а у гостима никада није славила.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО) Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО)
Кошаркаши „Славије“ у суботу дочекују „Спартак“ из Приједора Кошаркаши „Славије“ у суботу дочекују „Спартак“ из Приједора
Николина Милић има сезону из снова: Европска титула круна каријере Николина Милић има сезону из снова: Европска титула круна каријере
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    7h 51m
    11
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    6h 35m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    22h 48m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    19h 2m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    23h 54m
    0