Zvezda na gostovanju na kom nikada nije slavila

10.11.2023. 20:20
0
IZVOR: nezavisne.com

Košarkaši Crvene zvezde večeras od 20.30 časova gostuju Barseloni u meču sedmog kola Evrolige.

"Crveno-beli" su trenirali u dvorani Basket City i nakon toga otputovali u Španiju gdje počinje mini ciklus od 4 utakmice u samo 7 dana od kojih samo jednu tim sa Malog Kalemegdana igra kod kuće.

Odmah nakon utakmice u Barseloni, tim putuje direktno za Zadar gdje je već u nedjelju od 17 sati očekuje meč sa Zadrom, a već u utorak i četvrtak slijede mečevi sa Fenerbahčeom i Olimpijakosom.

- Uradićemo sve da pobijedimo. Igramo protiv jako dobrog protivnika koji do sada u Evroligi ima samo jedan poraz. Znam da imaju dobar tim i dobre rezultate za sada, ali očekujem da ćemo se tamo boriti. Ključ je da kontrolišemo ritam utakmice i da kontrolišemo skok jer na taj način možemo da imamo naš stil igre, a to je veoma dobro - izjavio je Sferopulos pred ovaj meč.

Nemanja Nedović smatra da Katalonci igraju sjajnu timsku košarku.

- Očekuje nas ekipa koja igra sjajno ove sezone. Nemaju izgrađene zvezde, ali su kao ekipa jako moćni i dobro igraju. Idemo da odigramo dobru utakmicu, poštujemo, ali ih se ne plašimo i znamo šta bi nam pobeda tamo značila. Igraju više kao ekipa ove godine. Nisu tu Mirotić i Higins, stigao je novi trener. Deluju složno na terenu, svako zna svoju ulogu i to radi na vrhunski način. Imaju dobre španske igrače koji ulaze sa klupe i osećaju dres na pravi način - rekao je Nedović.

Zvezda u ovaj meč ulazi nakon što je tek izašla iz serije od četiri poraza i pobjede nad Bajernom. Imaju dvije pobjede i četiri poraza, dok je Barselona na pet trijumfa i jednom porazu.

Barselona je slavila na oba susreta prošle godine, kao i na devet posljednjih. Zvezda za trijumf nad španskim predstavnikom ne zna od 2017. godine, a u gostima nikada nije slavila.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
"Crvena zvezda" osvojila titulu prvaka "Crvena zvezda" osvojila titulu prvaka
Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO) Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO)
Košarkaši „Slavije“ u subotu dočekuju „Spartak“ iz Prijedora Košarkaši „Slavije“ u subotu dočekuju „Spartak“ iz Prijedora
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    18h 23m
    13
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    17h 19m
    0
  • U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama
    17h 23m
    1
  • Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik
    14h 16m
    1
  • Četrnaestogodišnji Miloš sa uživanjem se brine o porodičnom imanju
    16h 13m
    0