Звезда поражена у Београду од Жалгириса

13.10.2020. 21:34
0
ИЗВОР: Srpskainfo

Кошаркаши Црвене звезде поражени су од Жалгириса са 75:69 након партије у којој су црвено-бијели дефинитивно могли више.

Пресудила је лоша последња четвртина српског тима у којој је два и по минута до краја меча Звезда имала само два постигнута поена, односно ниједан из игре.

Црвена звезда је боље почела утакмицу од ривала и већ у раној фази прве дионице имала седам поена разлике што је добар плус за ту фазу меча. Оно што за црвено-бијеле није добро јесте да је предност експресно и истопљена.

Звезда је имала пет везаних поена на старту, Хол је убацио тројку а затим Огњен Кузмић показао како може да и те како послужи на обје стране, прво одиграо одличну одбрану а онда се дао у спринт и био најбржи те положио лопту на обруч литванског тима.

У једном тренутку је напрасно стала игра Црвене звезде. Након седам разлике, Жалгирис је преокрет почео серијом од пет поена у низу када је Саша Обрадовић видјео да ствари не иду добро. Лекавичијус је био “кривац”, играо је сјајно и одбрану и напад, а након његове тројке разбеснио се тренер домаћина.

Остао је сам опасни Лекавичијус али је имао пуно среће пошто се Кори Волден на путу да му отежа ситуацију оклизнуо и оставио га самог. Хол је погодио још једну тројку којом је изједначио на 17:17, да би до сирене оба тима убацила још по два поена.

За разлику од првог периода, у другом су црвено-бијели углавном јурили заостатак који је имаолитвански тим. Изабраници Саше Обрадовића су дјеловали прилично збуњено.

Црвено-бели нису могли да замисле бољи почетак другог полувремена, био је потпуно у знаку Дејана Давидовца који је заблистао у врло тешком моменту и серијом поена донео преокрет свом тиму. А то се десило за само два минута игре у трећој четвртини.

Давидовац је диктирао темпо и осам поена у серији, преломни моменат за повратак био је фаул уз намерну личну грешку Жофрија Ловерња. Давидовац је прошао до коша и погодио од таблу, а у жељи да удари кошаркаша Звезде по шутерској руци, Ловерњ је промашио и ударио Давидовца по фаци.

Из тог “великог напада”, односно два везана напада, Црвена звезда је убацила два поена и бацање од стране Волдена, а потом и Корија Волдена.

Спријечили су црвено-бијели оно што се дешавало у првом полувремену и затворили пролаз ка кошу, али су онда прорадиле тројке па су Литванци на последњу паузу отишли са предношћу од два поена.

Као и на старту друге деонице, празан ход у игри имала је Црвена звезда у лошем тренутку, на крају последње четвртине. На пола посљедње деонице су црвено-бели имали само два постигнута поена што никако није био добар развој ситуације.

Звезда је онда нанизала поене и довела до неизвесне завршнице, али није могла у финишу да сломи Литванце. Да је за нијансу боље почела последњи период, Звезда би извесно била ближа тријумфу.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Након више од 30 година: Од сутра из Београда до Мостара за 50 минута Након више од 30 година: Од сутра из Београда до Мостара за 50 минута
Александар Катаи "прескочио" легендарног Рајка Митића Александар Катаи "прескочио" легендарног Рајка Митића
Нацистичка Њемачка прије 83 године бомбардовала Београд Нацистичка Њемачка прије 83 године бомбардовала Београд
Најчитаније
  • Крађа у Палама
    23h 46m
    0
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    2h 8m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    20h 13m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    23h 1m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    16h 22m
    0