Звезда вечерас гостује Тирани, полиција спремна за меч високог ризика

25.08.2020. 11:09
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Фудбалери Црвене звезде вечерас од 20 сати играју меч другог кола квалификација за Лигу шампиона против Тиране у Албанији, а побједник ће се пласирати у наредну рунду квалификација за елитно тамичење.

"Црвено-бијели" су у дуброј форми, у лиги Србије су остварили пет побједа из исто толико утакмица, а у првом колу квалификација за Лигу шампиона су савладали Европу са Гибралтара са 5:0. Тирана, која је Првенство Албаније завршила са 70 бодова (36 утакмица), елиминисала је Динамо из Тбилсија побједом од 2:0.

Ко ће сада бити успјешнији остаје да видимо. Квалитет је на страни Звезде као и кладионица. Према данашњој понуди Моцарт кладионице квота на побједу Тиране је 7, на реми 4.10, а на тријумф екипе тренера Дејана Станковића 1.50.

Станковић је истакао да све зависи од његових фудбалера и игре коју прикажу на стадиону “Ер Албаниа” у Тирани гдје их дочекује најтрофејнији албански клуб (25 титула) и да не осјећа тензије које се спомињу у појединим медијима.

- Дошли смо да играмо фудбал. Сами клубови носе своју тензију, али ово је спорт. Идемо да се такмичимо и да донесемо кући резултат. Не размишљамо ни о чему другом, провокација има и када су друге утакмице, то знамо, тако да не очекујем тензију. Нисам осетио никакву врсту тензије у Тирани, чак ми је доста људи пришло са жељом да се фотографишемо - рекао је Станковић и додао да је теже смирити екипу и исконтролисати емоције пред важан меч, посебно када се игра једна утакмица.

И капитен Тиране Идриз Батха истиче да на утакмицу гледа само кроз спорт.

- Ја то не видим као политички рат или нешто што има везе са национализмом. За нас је то само фудбалски меч. Цијенимо ‘црвено – бијеле’ као екипу. Они су написали своју причу и добро се зна ко су. Ми ћемо се трудити да уживамо у утакмици и да пружимо максимум - рекао је Батха на конференцији за медије.

Станковић доста очекује од својих играча, у одличној форми је Ел Фарду Бен који је на претходном европском мечу постигао три гола, а стуб одбране је голман Милан Борјан.

У Тирани, коју са клупе предводи Нигеријац Емануел Егбо, најважније карике у одбрани су Македонци Кристијан Тошевски и Филип Најдовски, потенцијална пријетња за Звезду је Винфул Кобина из Гане, а домаћин се у нападу узда у Ернеста Мучија.

Меч високог ризика

Иако се утакмица у Тирани игра без присуства публике због пандемије вируса корона, дуел Тиране и Црвене звезде је окарактерисан као меч високог ризика и полиција предузима све мјере како не би дошло до инцидената.

Према извјештајима из Албаније домаћин покушава да спријечи случај дрон и подсјећају на утакмицу Србије и Албаније у Београду 2014. године када је на стадион долетио дрон са заставом такозване велике Албаније. Тако нешто желе да спријече, па ће полиција блокирати дио града гдје се налази стадион “Ер Албаниа” два сата прије меча, а аутомобили и пјешаци неће моћи да се крећу оближњим улицама неко вријеме након утакмице.

Сјећање на 1945.

Једини меч фудбалери Тиране и Црвене звезде одиграли су 24. априла 1945. године и то је био пријатељски сусрет. Београђани су тада славили резултатом 5:2, головима Језеркића, Митића, Томашевића, Печенчића и Станковића.

Пренос утакмице је од 20 часова на Арени спорт.

Коментари 0
Повезане вијести
Александар Катаи "прескочио" легендарног Рајка Митића Александар Катаи "прескочио" легендарног Рајка Митића
Ближи се камп Црвене звезде у Источној Илиџи, пријаве још увијек отворене Ближи се камп Црвене звезде у Источној Илиџи, пријаве још увијек отворене
Милојевић: Респектујемо Јавор, очекујем тешку утакмицу Милојевић: Респектујемо Јавор, очекујем тешку утакмицу
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    7h 52m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    22h 6m
    0
  • Снијег поново забијелио БиХ
    20h 13m
    0
  • Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
    19h 1m
    0
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    5h 28m
    0