Zvezda večeras gostuje Tirani, policija spremna za meč visokog rizika

25.08.2020. 11:09
0
IZVOR: nezavisne.com

Fudbaleri Crvene zvezde večeras od 20 sati igraju meč drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Tirane u Albaniji, a pobjednik će se plasirati u narednu rundu kvalifikacija za elitno tamičenje.

"Crveno-bijeli" su u dubroj formi, u ligi Srbije su ostvarili pet pobjeda iz isto toliko utakmica, a u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona su savladali Evropu sa Gibraltara sa 5:0. Tirana, koja je Prvenstvo Albanije završila sa 70 bodova (36 utakmica), eliminisala je Dinamo iz Tbilsija pobjedom od 2:0.

Ko će sada biti uspješniji ostaje da vidimo. Kvalitet je na strani Zvezde kao i kladionica. Prema današnjoj ponudi Mocart kladionice kvota na pobjedu Tirane je 7, na remi 4.10, a na trijumf ekipe trenera Dejana Stankovića 1.50.

Stanković je istakao da sve zavisi od njegovih fudbalera i igre koju prikažu na stadionu “Er Albania” u Tirani gdje ih dočekuje najtrofejniji albanski klub (25 titula) i da ne osjeća tenzije koje se spominju u pojedinim medijima.

- Došli smo da igramo fudbal. Sami klubovi nose svoju tenziju, ali ovo je sport. Idemo da se takmičimo i da donesemo kući rezultat. Ne razmišljamo ni o čemu drugom, provokacija ima i kada su druge utakmice, to znamo, tako da ne očekujem tenziju. Nisam osetio nikakvu vrstu tenzije u Tirani, čak mi je dosta ljudi prišlo sa željom da se fotografišemo - rekao je Stanković i dodao da je teže smiriti ekipu i iskontrolisati emocije pred važan meč, posebno kada se igra jedna utakmica.

I kapiten Tirane Idriz Batha ističe da na utakmicu gleda samo kroz sport.

- Ja to ne vidim kao politički rat ili nešto što ima veze sa nacionalizmom. Za nas je to samo fudbalski meč. Cijenimo ‘crveno – bijele’ kao ekipu. Oni su napisali svoju priču i dobro se zna ko su. Mi ćemo se truditi da uživamo u utakmici i da pružimo maksimum - rekao je Batha na konferenciji za medije.

Stanković dosta očekuje od svojih igrača, u odličnoj formi je El Fardu Ben koji je na prethodnom evropskom meču postigao tri gola, a stub odbrane je golman Milan Borjan.

U Tirani, koju sa klupe predvodi Nigerijac Emanuel Egbo, najvažnije karike u odbrani su Makedonci Kristijan Toševski i Filip Najdovski, potencijalna prijetnja za Zvezdu je Vinful Kobina iz Gane, a domaćin se u napadu uzda u Ernesta Mučija.

Meč visokog rizika

Iako se utakmica u Tirani igra bez prisustva publike zbog pandemije virusa korona, duel Tirane i Crvene zvezde je okarakterisan kao meč visokog rizika i policija preduzima sve mjere kako ne bi došlo do incidenata.

Prema izvještajima iz Albanije domaćin pokušava da spriječi slučaj dron i podsjećaju na utakmicu Srbije i Albanije u Beogradu 2014. godine kada je na stadion doletio dron sa zastavom takozvane velike Albanije. Tako nešto žele da spriječe, pa će policija blokirati dio grada gdje se nalazi stadion “Er Albania” dva sata prije meča, a automobili i pješaci neće moći da se kreću obližnjim ulicama neko vrijeme nakon utakmice.

Sjećanje na 1945.

Jedini meč fudbaleri Tirane i Crvene zvezde odigrali su 24. aprila 1945. godine i to je bio prijateljski susret. Beograđani su tada slavili rezultatom 5:2, golovima Jezerkića, Mitića, Tomaševića, Pečenčića i Stankovića.

Prenos utakmice je od 20 časova na Areni sport.

Komentari 0
Povezane vijesti
Aleksandar Katai "preskočio" legendarnog Rajka Mitića Aleksandar Katai "preskočio" legendarnog Rajka Mitića
Bliži se kamp Crvene zvezde u Istočnoj Ilidži, prijave još uvijek otvorene Bliži se kamp Crvene zvezde u Istočnoj Ilidži, prijave još uvijek otvorene
Milojević: Respektujemo Javor, očekujem tešku utakmicu Milojević: Respektujemo Javor, očekujem tešku utakmicu
Najčitanije
  • Humanitarna grupa „Vukovi“ pokrenula humanitarnu akciju za porodicu Čečar sa Pala
    23h 16m
    0
  • Vlasnika vole više od sebe: Top 10 rasa pasa koji su ljekoviti za dušu i misli
    13h 31m
    0
  • U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO)
    21h 6m
    0
  • Muškarac se zapalio ispred suda (VIDEO)
    11h 53m
    0
  • U utorak besplatni pregledi dojke u Istočnom Starom Gradu
    19h 4m
    0