Звезда вечерас против Клужа за Лигу Европе

17.08.2021. 19:08
0
ИЗВОР: Катера

Фудбалери Црвене звезде угостиће вечерас од 21.00 час на стадиону "Рајко Митић" у Београду румунски тим "Клуж" у оквиру "плеј-оф" рунде такмичења за квалификацију у Лигу Европе.

Након пораза и испадања од молдавског шампиона Шерифа из Тираспоља, црвено-бијели вечерас морају одиграти што боље могу против Румуна, како би бар мало утјешили навијаче, који су оправдано љути и забринути због елиминације од Шерифа.

Екипа Дејана Станковића има већ осигурано учешће у трећеразредном европском такмичењу, које ове године се по први пут уводи и игра, а ради се о Лиги конференција. 

Међутим, то такмичење не задовољава амбиције Црвене звезде, те с тога о томе не размишљају у Љутице Богдана, већ је императив елиминација Клужа у посљедњем колу борби за мјесто у другоразредној Лиги Европе.

Станковић је одлучио да за вечерашњи меч у Београду промијени тактику, те ће тако умјесто неубједљивог Дионија у нападу од првог минута заиграти Милан Павков, који је прије пар дана продужио уговор са Звездом.

Креатор офанзивних акција поново бити Гелор Канга. Габонац је одрадио суспензију због црвеног картона и, с обзиром на његов допринос у нападу, не доводи се у питање хоће ли га бити у стартној постави.

Умјесто повријеђеног Филипа Фалка на десно крило се враћа Ел Фарду Бен, којем ће то бити тек други старт ове сезоне послије гостовања у Казахстану.

Репрезентативац Комора био је актер свих осам утакмица у досадашњем току сезоне, али је само двије одиграо од почетка до краја. Истиснуо га је Италијан из стартне поставе, међутим, није то први пут да Бен наилази на проблем с минутажом од када је члан Црвене звезде.

Слика

Највјероватнији састав првог тима за вечерашњи дуел

Досад је увијек проналазио рјешење да се наметне, па ће му предстојећа утакмица бити одлична прилика да то поново учини.

Што се тиче одбране, дилема је десни бек, на ком се овог љета смјењују Милан Гајић и Марко Гобељић. Тако је било и против Шерифа.

Упркос неигрању у уводним утакмицама сезоне, Милош Дегенек се усталио у штоперском пару са Александром Драговићем умјесто Радована Панкова.

Меч са Клужом биће му трећи узастопни од првог минута.

Коментари 0
Повезане вијести
Раде Крунић и Немања Радоњић стижу у Звезду Раде Крунић и Немања Радоњић стижу у Звезду
Црвена звезда побиједила Јахорину у Палама Црвена звезда побиједила Јахорину у Палама
Данас пријатељски меч кошаркаша Јахорине и Црвене звезде у Палама Данас пријатељски меч кошаркаша Јахорине и Црвене звезде у Палама
Најчитаније
  • Наточио гориво на пумпи и побјегао
    16h 11m
    1
  • ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
    18h 2m
    0
  • Живот га није мазио: Братић постао инжењер електротехнике са 23 године
    17h 49m
    0
  • Марина Благојевић: Циљ ПДП-а Пале је помоћи младима при куповини или изградњи прве стамбене јединице
    9h 15m
    0
  • Источна Илиџа од 2018. у буџет Српске уплатила више од 171.000.000 КМ од директних пореза
    11h 57m
    0