Зворник: Од данас прелаз границе за радно ангажована лица

04.05.2020. 18:12
0
ИЗВОР: Srna

Радници који живе у пограничном дијелу Републике Српске и Србије моћи ће од данас да прелазе границу на граничним прелазима између Србије у БиХ и обрнуто, уз посједовање путне исправе и потврде од послодавца да су запослени или радно ангажовани у некој компанији, установи и слично, рекао је градоначелник Зворника Зоран Стевановић.

Стевановић је на конференцији за новинаре истакао да се несметан прелазак границе између Српске и Србије не односи на раднике који нису тренутно ангажовани, без обзира што имају стално запослење у некој установи или предузећу, него само на оне који су неопходни за процес рада.

Он је нагласио да на подручју Малог Зворника и Зворника има око 400 радника који раде у једном, а живе у другом граду и обрнуто.

-То су, између осталог, радници компаније `Алумина`, фабрике `Витинка`, јавних здравствених установа, као и других предузећа и установа- рекао је Стевановић.

Стевановић је изразио очекивање да ће послије Ђурђевдана, 6. маја, доћи до укидања мјера како би се вратили у нормалан живот и привредну активност, јер је ситуација јако тешка.

Из Управе Граничне полиције у Малом Зворнику потврдили су новинарима да се мјера односи само на пограничне раднике којима је за прелаз у Србију довољна и лична карта, док на улазу у БиХ из Србије, траже пасош.

-Та одлука се односи на раднике који у току дана одлазе на посао и враћају се својим кућама, а живе у пограничном појасу- рекли су у Управи Граничне полиције Мали Зворник.

Из ове управе су појаснили да се ова одлука не односи, примјера ради, на мјештане Милића, Власенице који раде у Београду, Суботици или другим мјестима, односно за њих би важила мјера карантина или кућне изолације од 14 дана.

Коментари 0
Повезане вијести
БиХ недостаје радника, погледајте којих БиХ недостаје радника, погледајте којих
Сјећање на страдале – 25 година од НАТО бомбардовања РТС-а Сјећање на страдале – 25 година од НАТО бомбардовања РТС-а
Полицајци Суботић и Митровић трче за лијечење суграђанке Полицајци Суботић и Митровић трче за лијечење суграђанке
Најчитаније
  • Вуковцима бесплатно полагање возачког испита
    13h 50m
    5
  • Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
    13h 32m
    0
  • Калдесићи Онтарио замијенили Источним Сарајевом
    14h 26m
    7
  • Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа
    11h 21m
    0
  • Премјештени посмртни остаци Бате Живојиновића из Алеје заслужних грађана
    10h 23m
    0