Zvornik: Od danas prelaz granice za radno angažovana lica

04.05.2020. 18:12
0
IZVOR: Srna

Radnici koji žive u pograničnom dijelu Republike Srpske i Srbije moći će od danas da prelaze granicu na graničnim prelazima između Srbije u BiH i obrnuto, uz posjedovanje putne isprave i potvrde od poslodavca da su zaposleni ili radno angažovani u nekoj kompaniji, ustanovi i slično, rekao je gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović.

Stevanović je na konferenciji za novinare istakao da se nesmetan prelazak granice između Srpske i Srbije ne odnosi na radnike koji nisu trenutno angažovani, bez obzira što imaju stalno zaposlenje u nekoj ustanovi ili preduzeću, nego samo na one koji su neophodni za proces rada.

On je naglasio da na području Malog Zvornika i Zvornika ima oko 400 radnika koji rade u jednom, a žive u drugom gradu i obrnuto.

-To su, između ostalog, radnici kompanije `Alumina`, fabrike `Vitinka`, javnih zdravstvenih ustanova, kao i drugih preduzeća i ustanova- rekao je Stevanović.

Stevanović je izrazio očekivanje da će poslije Đurđevdana, 6. maja, doći do ukidanja mjera kako bi se vratili u normalan život i privrednu aktivnost, jer je situacija jako teška.

Iz Uprave Granične policije u Malom Zvorniku potvrdili su novinarima da se mjera odnosi samo na pogranične radnike kojima je za prelaz u Srbiju dovoljna i lična karta, dok na ulazu u BiH iz Srbije, traže pasoš.

-Ta odluka se odnosi na radnike koji u toku dana odlaze na posao i vraćaju se svojim kućama, a žive u pograničnom pojasu- rekli su u Upravi Granične policije Mali Zvornik.

Iz ove uprave su pojasnili da se ova odluka ne odnosi, primjera radi, na mještane Milića, Vlasenice koji rade u Beogradu, Subotici ili drugim mjestima, odnosno za njih bi važila mjera karantina ili kućne izolacije od 14 dana.

Komentari 0
Povezane vijesti
Zabrinjavajuće projekcije: BiH u najgorem položaju u regionu Zabrinjavajuće projekcije: BiH u najgorem položaju u regionu
BiH nedostaje radnika, pogledajte kojih BiH nedostaje radnika, pogledajte kojih
Sjećanje na stradale – 25 godina od NATO bombardovanja RTS-a Sjećanje na stradale – 25 godina od NATO bombardovanja RTS-a
Najčitanije
  • U saobraćajnoj nezgodi na putu Podromanija - Sumbulovac teško povrijeđeno dijete
    15h 47m
    0
  • Sokolac: Uplatio novac, teretno motorno vozilo mu nije isporučeno
    16h 4m
    3
  • U četvrtak otvaranje Narodnog pozorišta Istočno Sarajevo
    10h 44m
    3
  • Nenad Marinković student generacije sa prosjekom 10,00
    15h 9m
    0
  • Dušanov zakonik danas puni 675 godina
    16h 40m
    5