Град јутрос богатији за двије дјевојчице

27.03.2020. 08:10
0
ИЗВОР: Катера

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа рођене су двије дјевојчице.

Љекарску интервенцију затражило је 12 пацијената.

Територијална ватрогасна јединица у протекла 24 часа није имала интервенција.

Град је јутрос уредно снабдијевен водом и електричном енергијом.

Саобраћај се у већем дијелу Републике Српске и Федерације БиХ одвија по мокрим и клизавим коловозима, док у вишим предјелима и преко планинских превоја на коловозима мјестимично има заосталог снијега и поледице.

Из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске упозоравају и на повећану опасност од одрона камења и земље на дионицама у усјецима и поред камених косина, возачима савјетују опрезнију вожњу и напомињемо да је посједовање зимске опреме законски обавезно.

На подручју Републике Српске забрањено је кретање старијим од 65 година, а од 20.00 до 5.00 на снази је потпуна забрана кретања, док је у ФБиХ на снази забрана кретања особама млађим од 18 и старијим од 65 година, а потпуна забрана кретања на снази је од 18.00 до 5.00 часова.

Због формирања конвоја у земљама окружења стварају се дуге колоне на граничним прелазима у БиХ, а појачана је фреквенција теретних возила у оба смјера на граничном прелазу Градишка.

Србија је затворила све граничне прелазе према БиХ, изузев граничних прелаза Каракај, Вардиште и Рача који остају отворени само за робни саобраћај.

Хрватска и Црна Гора затвориле су све граничне прелазе према БиХ.

Улазак у те земље дозвољен је само њиховим држављанима, странцима који имају пријављен боравак и возачима теретних возила.

За теретна возила за транзит преко Хрватске у функцији су гранични прелази Градишка, Бијача и Шамац, а преко Црне Горе гранични прелаз Клобук.

Становништву је упућен апел да поштује упутства Владе Републике Српске, надлежних здравствених установа и локалних заједница.

Из АМС апелују да возачи и унутар БиХ путују само у нужним ситуацијама и да се придржавају мјера заштите од вируса корона.

 У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће преовладавати промјенљиво до претежно облачно и суво вријеме, уз дневну температуру до 15 степени Целзијусових.

Јутро ће бити облачно и суво, док је на југу могућа слаба киша, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана биће претежно облачно, локално тмурно вријеме, уз појаву сунчаних интервала на сјеверу и сјевероистоку, док се на југу и југозападу очекује повремена киша.

Вјетар ће бити слаб до умјерене јачине источног и сјевероисточног смјера, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Дневна температура ваздуха биће од осам до 15 степени Целзијусових.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра претежно облачно са слабим пљусковима Сутра претежно облачно са слабим пљусковима
Наш град богатији за једног дјечака Наш град богатији за једног дјечака
Данас киша у већини крајева Данас киша у већини крајева
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    10h 35m
    4
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    19h 27m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    13h 18m
    0
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    17h 3m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    8h 10m
    4