Директор открива имена"паразита и криминалаца"

11.11.2019. 08:56
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Скандал у Заводу за збрињавање ментално инвалидне дјеце Пазарић код Сарајева, који већ недјељама потреса БиХ, данас би могао добити расплет.

Директор овог завода Реџеп Салић најавио је да ће данас, 11. 11. у 11 часова открити имена људи због којих, по његовом суду, дјеца у заводу гладују док се они богате. Директор је прозвао и федералног министра и новинаре да му буду савезници, како би “очистио установу од паразита и криминалаца.”

-Након пристиглих налаза Пореске инспекције Федерације Босне и Херцеговине, као и судских вјештака откривене су огромне неправилности у раду претходног руководства Управног и Надзорног одбора Завода за збрињавање ментално инвалидне дјеце и омладине Пазарић, као и ресорног министарства на челу са министром Веском Дрљачом. На ванредној прес конференцији коју ћу одржати данас у 11 сати открићу имена и презимена људи који су отимали од уста дјеце и омладине и градили себи виле – наводи Салић.

Додаје да му је циљ да се завод “очисти од паразита и криминалаца који су директно учествовали у пљачки завода, а тренутно су у управљачким структурама у овој установи”.

Салић је пкренуо лавину кад је у Парламенту ФБиХ рекао да је Завод Пазарић за Управни одбор морао издвојити чак 420.000 КМ за четири године, док су истовремено дјеца гладовала, нису имала пристојна купатила да се окупају, нити друге услове за достојанствен зивот.

– Чланови НО и УО имали накнаде између 920 КМ и 1.100 КМ, али је много већи проблем корупција, јер се у заводу крало на свему – од грађевинског материјала, до хране за штићенике -тврди директор.

Коментари 0
Повезане вијести
Отпуштена радница која је ударала дијете у "Пазарићу" Отпуштена радница која је ударала дијете у "Пазарићу"
Бившим директорима „Пазарића“ тринаест и по година робије Бившим директорима „Пазарића“ тринаест и по година робије
Служен парастос за звјерски мучене и убијене српске логораше Служен парастос за звјерски мучене и убијене српске логораше
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    14h 45m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    13h 40m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    8h 28m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    9h 34m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    18h 2m
    0