Душан Шеховац предсједник новооснованог Удружења

17.01.2020. 11:13
0
ИЗВОР: Srna

У Источном Сарајеву на оснивачкој скупштини Удружења "Центар за друштвена истраживања, транзицијску правду и демократију - Истина и правда" за предсједника је изабран Душан Шеховац.

Шеховац је изјавио новинарима да Удружење оснивају грађани пријератног Сарајева како би одговорили на питања ко су они, одакле потичу, те шта су радили у овом граду.

-Циљ удружења је да се бори за истину и правду, посебно за српски народ, али и да се залаже да истина и правда буду и са другим народима- навео је он.

Шеховац је напоменуо да су сарајевски Срби у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату бранили своја огњишта и националне територије.

-Нису то Срби који су дошли из Црне Горе, Србије, већ Срби који 500 година граде овај град- истакао је Шеховац.

Према његовим ријечима, циљ Удружења је да се сачувају сви трагови српске духовности и културе.

-Крајње је вријеме да се ми Срби ујединимо око идеја и циљева нашег центра и да се свакодневно и ефикасно, заједно са другим српским институцијама и организацијама, супротстављамо свим свјетским, бошњачким и хрватским институцијама и појединцима, који Србе покушавају да представе ружним, прљавим, злим и нецивилизованим- истакао је Шеховац.

Шеховац је нагласио да је циљ Удружења борба против сатанизације Срба, тако што ће истином, чињеницама, штампаним и аудио-визуелним садржајем негирати и разбијати лажи о њима, а посебно о њиховој улози у ратовима деведесетих година прошлог вијека на подручју бивше Југославије, са акцентом на подручје некадашњег града Сарајева.

-Не желимо да нам се деси оно што се дешава у Хрватској, Црној Гори и Косову и Метохији, гдје се на све начине покушава уништити, затрти или преименовати оно што су Срби на овим просторима вијековима градили- поручио је Шеховац.

Вечерас је за предсједника Скупштине Удружења изабран Дарио Лека, за предсједника Управног одбора Данијела Мрда, а Надзорног одбора Драгица Јанковић.

Коментари 0
Повезане вијести
Сарајевске пропагандне манипулације са убијеном дјецом на територији бившег Града Сарајева Сарајевске пропагандне манипулације са убијеном дјецом на територији бившег Града Сарајева
Наоружани Срби Сарајева, старосједиоци су у току грађанског рата били на границама свога завичаја Наоружани Срби Сарајева, старосједиоци су у току грађанског рата били на границама свога з...
Бошњаци су 1996. године прво ексхумирали погинуле, па тек онда убијене у Сребреници Бошњаци су 1996. године прво ексхумирали погинуле, па тек онда убијене у Сребреници
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    13h 15m
    4
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    22h 7m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    15h 58m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    10h 50m
    4
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    19h 43m
    0