Душан Шеховац предсједник новооснованог Удружења

17.01.2020. 11:13
0

У Источном Сарајеву на оснивачкој скупштини Удружења "Центар за друштвена истраживања, транзицијску правду и демократију - Истина и правда" за предсједника је изабран Душан Шеховац.

Шеховац је изјавио новинарима да Удружење оснивају грађани пријератног Сарајева како би одговорили на питања ко су они, одакле потичу, те шта су радили у овом граду.

-Циљ удружења је да се бори за истину и правду, посебно за српски народ, али и да се залаже да истина и правда буду и са другим народима- навео је он.

Шеховац је напоменуо да су сарајевски Срби у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату бранили своја огњишта и националне територије.

-Нису то Срби који су дошли из Црне Горе, Србије, већ Срби који 500 година граде овај град- истакао је Шеховац.

Према његовим ријечима, циљ Удружења је да се сачувају сви трагови српске духовности и културе.

-Крајње је вријеме да се ми Срби ујединимо око идеја и циљева нашег центра и да се свакодневно и ефикасно, заједно са другим српским институцијама и организацијама, супротстављамо свим свјетским, бошњачким и хрватским институцијама и појединцима, који Србе покушавају да представе ружним, прљавим, злим и нецивилизованим- истакао је Шеховац.

Шеховац је нагласио да је циљ Удружења борба против сатанизације Срба, тако што ће истином, чињеницама, штампаним и аудио-визуелним садржајем негирати и разбијати лажи о њима, а посебно о њиховој улози у ратовима деведесетих година прошлог вијека на подручју бивше Југославије, са акцентом на подручје некадашњег града Сарајева.

-Не желимо да нам се деси оно што се дешава у Хрватској, Црној Гори и Косову и Метохији, гдје се на све начине покушава уништити, затрти или преименовати оно што су Срби на овим просторима вијековима градили- поручио је Шеховац.

Вечерас је за предсједника Скупштине Удружења изабран Дарио Лека, за предсједника Управног одбора Данијела Мрда, а Надзорног одбора Драгица Јанковић.

Коментари 0
Повезане вијести
Душан Шеховац: Индијанци и Срби лоши момци по П. Хандкеу? и С. Жижеку!
Душан Шеховац: Дупли обруч око ратног Сарајева - мит или истина?
Душан Шеховац: Шта сам научио о Војно-полицијској операцији Олуја
Најчитаније
 • Додикова освета: Мијења закон да развласти градоначелника Бањалуке и Бијељине
  24.11.2020
  3
 • Мигрант напао дјевојку у сарајевском насељу Добриња
  25.11.2020
  2
 • У Источном Сарајеву корона вирус потврђен код 10 особа
  24.11.2020
  1
 • Прераст - природни феномен у кориту Паљанске Миљацке
  25.11.2020
  0
 • Соколац: Кад чаробни тренуци природе запну за око Момира Томића
  24.11.2020
  0