Dušan Šehovac predsjednik novoosnovanog Udruženja

17.01.2020. 11:13
0
IZVOR: Srna

U Istočnom Sarajevu na osnivačkoj skupštini Udruženja "Centar za društvena istraživanja, tranzicijsku pravdu i demokratiju - Istina i pravda" za predsjednika je izabran Dušan Šehovac.

Šehovac je izjavio novinarima da Udruženje osnivaju građani prijeratnog Sarajeva kako bi odgovorili na pitanja ko su oni, odakle potiču, te šta su radili u ovom gradu.

-Cilj udruženja je da se bori za istinu i pravdu, posebno za srpski narod, ali i da se zalaže da istina i pravda budu i sa drugim narodima- naveo je on.

Šehovac je napomenuo da su sarajevski Srbi u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu branili svoja ognjišta i nacionalne teritorije.

-Nisu to Srbi koji su došli iz Crne Gore, Srbije, već Srbi koji 500 godina grade ovaj grad- istakao je Šehovac.

Prema njegovim riječima, cilj Udruženja je da se sačuvaju svi tragovi srpske duhovnosti i kulture.

-Krajnje je vrijeme da se mi Srbi ujedinimo oko ideja i ciljeva našeg centra i da se svakodnevno i efikasno, zajedno sa drugim srpskim institucijama i organizacijama, suprotstavljamo svim svjetskim, bošnjačkim i hrvatskim institucijama i pojedincima, koji Srbe pokušavaju da predstave ružnim, prljavim, zlim i necivilizovanim- istakao je Šehovac.

Šehovac je naglasio da je cilj Udruženja borba protiv satanizacije Srba, tako što će istinom, činjenicama, štampanim i audio-vizuelnim sadržajem negirati i razbijati laži o njima, a posebno o njihovoj ulozi u ratovima devedesetih godina prošlog vijeka na području bivše Jugoslavije, sa akcentom na područje nekadašnjeg grada Sarajeva.

-Ne želimo da nam se desi ono što se dešava u Hrvatskoj, Crnoj Gori i Kosovu i Metohiji, gdje se na sve načine pokušava uništiti, zatrti ili preimenovati ono što su Srbi na ovim prostorima vijekovima gradili- poručio je Šehovac.

Večeras je za predsjednika Skupštine Udruženja izabran Dario Leka, za predsjednika Upravnog odbora Danijela Mrda, a Nadzornog odbora Dragica Janković.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sarajevske propagandne manipulacije sa ubijenom djecom na teritoriji bivšeg Grada Sarajeva Sarajevske propagandne manipulacije sa ubijenom djecom na teritoriji bivšeg Grada Sarajeva
Naoružani Srbi Sarajeva, starosjedioci su u toku građanskog rata bili na granicama svoga zavičaja Naoružani Srbi Sarajeva, starosjedioci su u toku građanskog rata bili na granicama svoga z...
Bošnjaci su 1996. godine prvo ekshumirali poginule, pa tek onda ubijene u Srebrenici Bošnjaci su 1996. godine prvo ekshumirali poginule, pa tek onda ubijene u Srebrenici
Najčitanije
  • Više od dvije decenije od sramne arbitraže za Dobrinju
    1h 20m
    0
  • Doktor Šupić obavio 42 pregleda u preventivnoj akciji u Istočnom Starom Gradu
    13h 57m
    1
  • „Dom invest“ gradi dom za vas
    23h 31m
    1
  • Paljani na pokloničkom putovanju u manastir Hilandar
    17h 45m
    0
  • Džudisti iz Srpske digli glas protiv aktuelnog rukovodstva
    22h 49m
    1