Кина послала раднике и опрему у новоизграђену болницу (ФОТО)

03.02.2020. 09:47
0
ИЗВОР: Srpska.info

Кина је послала медицинске раднике и опрему у новоизграђену болницу, упумпала 173,8 милијарди долара на финансијско тржиште и додатно ограничила кретање људи у понедељак како би обуздала смртоносни коронавирус који се брзо шири.

Слика

Нови подаци говоре о 361 преминулој особи и 2.829 нових случајева заразе у последња 24 сата, чиме се укупан број обољелих попео на 17.205 случајева, док су друге земље наставиле са евакуацијом грађана из најтеже погодене провинције Хубеј и ограничиле путовања за Кинезе или људе који су недавно путовали у ту земљу, преноси AP.

Слика

Свјетска здравствена организација (SZO) саопштила је да ће број заражених наставити да расте, јер се чекају тестови за хиљаде сумњивих случајева.

Отварање школа је такође одложено да се вирус даље не би ширио у Хубеју, гдје је болница са 1.000 кревета у главном граду те провинције Вухану завршена за само 10 дана.

Слика

За неколико дана биће отворена друга болница са 1.500 кревета.

Ограничења су још више пооштрена у другом граду гдје је дозвољено само једном члану породице да изађе једном дневно до продавнице, преноси агенција.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Тону градови у Кини Тону градови у Кини
Шта смо све увезли из Кине: За патике и играчке 50 милиона марака! Шта смо све увезли из Кине: За патике и играчке 50 милиона марака!
Жена извршила самоубиство скоком са болнице Жена извршила самоубиство скоком са болнице
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    10h 38m
    11
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    9h 22m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    4h 7m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    21h 49m
    0
  • Земљотрес у БиХ!
    22h 14m
    0