Kina poslala radnike i opremu u novoizgrađenu bolnicu (FOTO)

03.02.2020. 09:47
0
IZVOR: Srpska.info

Kina je poslala medicinske radnike i opremu u novoizgrađenu bolnicu, upumpala 173,8 milijardi dolara na finansijsko tržište i dodatno ograničila kretanje ljudi u ponedeljak kako bi obuzdala smrtonosni koronavirus koji se brzo širi.

Slika

Novi podaci govore o 361 preminuloj osobi i 2.829 novih slučajeva zaraze u poslednja 24 sata, čime se ukupan broj oboljelih popeo na 17.205 slučajeva, dok su druge zemlje nastavile sa evakuacijom građana iz najteže pogodene provincije Hubej i ograničile putovanja za Kineze ili ljude koji su nedavno putovali u tu zemlju, prenosi AP.

Slika

Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) saopštila je da će broj zaraženih nastaviti da raste, jer se čekaju testovi za hiljade sumnjivih slučajeva.

Otvaranje škola je takođe odloženo da se virus dalje ne bi širio u Hubeju, gdje je bolnica sa 1.000 kreveta u glavnom gradu te provincije Vuhanu završena za samo 10 dana.

Slika

Za nekoliko dana biće otvorena druga bolnica sa 1.500 kreveta.

Ograničenja su još više pooštrena u drugom gradu gdje je dozvoljeno samo jednom članu porodice da izađe jednom dnevno do prodavnice, prenosi agencija.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Tonu gradovi u Kini Tonu gradovi u Kini
Šta smo sve uvezli iz Kine: Za patike i igračke 50 miliona maraka! Šta smo sve uvezli iz Kine: Za patike i igračke 50 miliona maraka!
Žena izvršila samoubistvo skokom sa bolnice Žena izvršila samoubistvo skokom sa bolnice
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    19h 29m
    0
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    10h 27m
    10
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    18h 53m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    17h 8m
    12
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    18h 47m
    0