У Сарајеву данас "Дан традиционалне породице", сутра "Геј парада"

07.09.2019. 13:25
0
ИЗВОР: Срна

У Сарајеву ће данас бити одржан "Дан традиционалне породице", као одговор на организовање прве "геј параде" у овом граду.

Због ове манифестације, коју организује невладина организација "Свјетло", биће обустављен саобраћај у најужем центру града од 13.00 до 16.00 часова.

Планирано је да учесници манифестације шетају од Вјечне ватре до Парламентарне скупштине.

За сутра су у Сарајеву најављени прва "парада поноса" под називом "Има изаћ`", као и скуп противника промовисања ЛГБТ идеја, који организује Иницијатива "Искорак".

Учесници "параде поноса" од 12.00 до 14.00 часова шетаће од Вјечне ватре до Марин двора, док је окупљање противника параде заказано од 10.00 до 11.30 часова на локалитету парка Циглане.

Федерални медији раније су јавили да ће за обезбјеђивање јавног реда и мира у Сарајеву бити ангажовано 1.100 полицајаца из више федералних кантона, те из Дирекције за коориднацију полицијских тијела, а "параду поноса" ће обезбјеђивати и снајперисти који ће бити распоређени на крововима зграда поред руте кретања.

Организатори су испунили захтјев МУП-а Кантона Сарајево о ангажовању приватне агенције за обезбјеђење, па ће учеснике параде додатно обезбјеђивати и 150 припадника обезбјеђења, а биће постављене и бетонске препреке у споредним улицама.

Најављено је да ће у поворци учествовати велики број лица из политичког и јавног живота, међу којима и амерички амбасадор у БиХ Ерик Нелсон.

 

 

Коментари 0
Повезане вијести
Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
Митрополит Хризостом служио вечерње у Саборном храму у Сарајеву Митрополит Хризостом служио вечерње у Саборном храму у Сарајеву
Митрополит Хризостом сутра служи вечерње у Саборном храму Митрополит Хризостом сутра служи вечерње у Саборном храму
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    21h 43m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    12h 41m
    10
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    21h 7m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    19h 22m
    12
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    21h 1m
    0