Албанац напао ножем кошаркашку репрезентацију Србије

16.08.2019. 09:03
0
ИЗВОР: Telegraf.rs

Кадетска кошаркашка репрезентација Србије доживјела је прави хорор на улицама Удина, гдје се налазе на Европском првенству, када их је ножем напао Албанац!

Инцидент се догодио у четвртак вече када си играчи кренули у обилазак града, а све то је потврдио потпредсједник КСС Игор Ракочевић.

-Говорио је свашта, да је Косово Албанија, а не Србија, пратио их је док нису зашли у једну уличицу, али сва срећа, па су дјеца спортисти и брзо су побјегли сви када су видјели да вади нож. Дјеца су се спортски понашала, али је он постао још агресивнији и упорнији, сва срећа, па су се брзо сви затворили у хотелу. Морам да захвалим италијанској полицији и карабињерима који су брзо реаговали у овој ситуацији, али је се ФИБА катастрофално поставила, што се тиче суђења и што се тиче обезбјеђења - каже Ракочевић за Телеграф и додаје:

-До сада није постојало ниједно лице које би вршило обезбјеђење наших играча, ни у граду ни у хотелу, а знали су шта може да се деси и упозоравали смо на то. Дали смо дјеци слободан дан да се опусте и прошетају по граду,  а доживе ово. Дјеца су могла да се пласирају и у финале Европског првенства, али им је и суђење било катастрофално - додао је Ракочевић.

Иначе, Орлићи су у четвртфиналу поражени од Шпаније резултатом 72:71 уз чудне судијске одлуке и због тога се неће борити за медаљу него за пласман од 5. до 8. мјеста.

Наши момци су губили са 71:68, али су у посљедњем нападу постигли тројку за изједначење 71:71. Остало је 1,9 секунди прије краја и Шпанци су имали напад, који би вјероватно наша екипа одбранила. Међутим, судија је досудио техничку грешку српском играчу који је стајао код аут линије и бранио извођење аута.

Он је ненамјерно, док је скакао, ногом ушао у простор за извођење лопте што се према правилима ФИБА третира као техничка грешка. Шпанија је погодила једно бацање и отишла даље.

Коментари 0
Повезане вијести
Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО) Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО)
До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији
У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић
Најчитаније
  • Вуковцима бесплатно полагање возачког испита
    8h 49m
    5
  • Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
    8h 31m
    0
  • Калдесићи Онтарио замијенили Источним Сарајевом
    9h 25m
    2
  • Још један авио-превозник покренуо летове из БиХ
    23h 6m
    0
  • Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа
    6h 20m
    0