Алекси потребна помоћ за нормално дјетињство

15.08.2022. 20:33
1
ИЗВОР: nezavisne.com

Осмогодишњи дјечак Алекса Васић из Зворника се већ шест година бори са једним од најтежих облика дијабетеса, а како би му помогли у овој борби, родитељи су покренули више акција за прикупљања помоћи.

Алекси је дијабетес тип 1 откривен када је имао само двије године. Вриједност глукозе тада му је била 69,9 због чега су га љекари прогласили за један од најтежих случајева са овом дијагнозом у Европи. Но, мали херој, уз подршку својих родитеља, не одустаје од борбе и игре са вршњацима.

Како би му олакшали ову борбу, његови родитељи су покренули акцију прикупљања помоћи за куповину инсулинске пумпе са пратећом опремом која би му омогућила срећније дјетињство. Ипак, Алекси ће читав живот бити потребна финансијска помоћ за опрему коју је тренутно немогуће купити код нас, па је родитељи набављају у Њемачкој по цијени од 180 евра мјесечно.

С обзиром на то да трајног рјешења нема, олакшање Алексине свакодневице била би куповина посебне инсулинске пумпе са пратећом опремом која би му била довољна за наредних пет година, а све то кошта око 45.000 евра.

Сви који желе да помогну, могу новац да уплате на број жиро рачуна 5550068119169287 код Нове банке на име оца малог Алексе, Васић Александра.

Слика

 

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Moh 16.08.2022. 09:12
    Hajmo narode.. koliko god ko moze!
Повезане вијести
Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
Полицајци Суботић и Митровић трче за лијечење суграђанке Полицајци Суботић и Митровић трче за лијечење суграђанке
Ухапшен због нарушавања јавног реда и мира Ухапшен због нарушавања јавног реда и мира
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    3h 29m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    15h 2m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    14h 43m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    23h 25m
    0
  • Повеља општине Источна Илиџа Средњошколском центру „Источна Илиџа“
    19h 54m
    0