Амбасада Словеније у БиХ заинтересована за сарадњу са СШЦ "Пале"

11.02.2022. 13:33
0
ИЗВОР: СРНА

Новоименовани амбасадор Словеније у БиХ Дамијан Седар данас је у разговору са министром просвјете и културе Републике Српске Наталијом Тривић исказао заинтересованост да оствари сарадњу са Средњошколским центром Пале и омогући одређеном броју ученика који се школују за куваре да стичу практична знања.

Саговорници су разговарали о могућностима сарадње у области образовања и културе, а Тривићева је упознала амбасадора са реформским процесима у области образовања, посебно у домену развоја средњег стручног образовања и организовања практичне наставе код послодаваца.

Она је навела да је у овој години планирана интензивнија сарадња школа са привредницима како би се обезбиједила практична настава код послодаваца за што већи број ученика из средњих стручних школа, саопштено је из Министарства просвјете и културе.

- На тај начин би ојачали њихове компетенције, али и отворили могућност да по окончању школовања, у складу са потребама компанија, остану да раде у компанијама у којима су обављали практичну наставу - рекла је Тривићева.

Коментари 0
Повезане вијести
Алекса Вукадин ученик генерације Средњошколског центра „Пале“ Алекса Вукадин ученик генерације Средњошколског центра „Пале“
Ученици СШЦ "Пале" и наставници у шетњи поводом Дана српског јединства (ФОТО) Ученици СШЦ "Пале" и наставници у шетњи поводом Дана српског јединства (ФОТО)
У Средњошколском центру „Пале“ планиран упис 168 ученика У Средњошколском центру „Пале“ планиран упис 168 ученика
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    17h 12m
    9
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    17h 26m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    17h 18m
    0
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    19h 43m
    0
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    8h 7m
    0