Ambasada Slovenije u BiH zainteresovana za saradnju sa SŠC "Pale"

11.02.2022. 13:33
0
IZVOR: SRNA

Novoimenovani ambasador Slovenije u BiH Damijan Sedar danas je u razgovoru sa ministrom prosvjete i kulture Republike Srpske Natalijom Trivić iskazao zainteresovanost da ostvari saradnju sa Srednjoškolskim centrom Pale i omogući određenom broju učenika koji se školuju za kuvare da stiču praktična znanja.

Sagovornici su razgovarali o mogućnostima saradnje u oblasti obrazovanja i kulture, a Trivićeva je upoznala ambasadora sa reformskim procesima u oblasti obrazovanja, posebno u domenu razvoja srednjeg stručnog obrazovanja i organizovanja praktične nastave kod poslodavaca.

Ona je navela da je u ovoj godini planirana intenzivnija saradnja škola sa privrednicima kako bi se obezbijedila praktična nastava kod poslodavaca za što veći broj učenika iz srednjih stručnih škola, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture.

- Na taj način bi ojačali njihove kompetencije, ali i otvorili mogućnost da po okončanju školovanja, u skladu sa potrebama kompanija, ostanu da rade u kompanijama u kojima su obavljali praktičnu nastavu - rekla je Trivićeva.

Komentari 0
Povezane vijesti
Aleksa Vukadin učenik generacije Srednjoškolskog centra „Pale“ Aleksa Vukadin učenik generacije Srednjoškolskog centra „Pale“
Učenici SŠC "Pale" i nastavnici u šetnji povodom Dana srpskog jedinstva (FOTO) Učenici SŠC "Pale" i nastavnici u šetnji povodom Dana srpskog jedinstva (FOTO)
U Srednjoškolskom centru „Pale“ planiran upis 168 učenika U Srednjoškolskom centru „Pale“ planiran upis 168 učenika
Najčitanije
  • Program proslave slave Hrama Svetog Vasilija Ostroškog
    15h 15m
    0
  • Mošti četiri srpska svetitelja stigle u Hram Svetog Save
    5h 11m
    0
  • Neradni dan u Srpskoj
    17h 2m
    0
  • Veliki uspjeh našeg tenisera Nikole Golijanina
    12h 42m
    0
  • Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope
    16h 2m
    0