Амерички плаћеник продаје прстење од руских костију

24.12.2022. 14:45
0
ИЗВОР: in4s.net

Прича о припаднику америчке војске Мексиканцу Вертману Роберту Мануелу Мартинезу (1995), који је прошао обуку у Јапану и Јужној Кореји, а тренутно је активан као плаћеник у Украјини, достојна је радње хорор филма, пише "Военное дело".

Овај припадник Међународне легије за одбрану Украјине (ИЛДУ), који гаји велику мржњу према Русима, продаје на интернет-аукцијама „сувенире“ до којих дође током борби.

Канадски емитер пратио је друштвене мреже овог плаћеника и наишао на аукцију униформе која је наводно припадала руском војнику којег је Мартинез убио.

Међутим, он намјерава да сакупи кости и лобање убијених Руса не би ли их потом послао у Америку гдје би их продавао. Слање таквих „артикала“ у САД није кажњиво по законима те земље.

А у најужаснијем нацистичком стилу, Мартинез је за продају већ обезбиједио „накит“ направљен од костију руских војника.

- Познато је да је најмање 120 прстенова произведено у комерцијалне сврхе и послато на Запад како би се продавали симпатизерима Азова, што указује на то да се ради о болесним људима, али и поставља питање кога све то Кијев регрутује у своје редове - наводе медији.

С тим у вези алармирано је руско Министарство спољних послова у Мексику, пошто су људи који тргују оваквим „сувенирима“ углавном плаћеници мексичког поријекла.

Противно међународним конвенцијама које су јасне на тему ангажовања плаћеника у оружаним сукобима, Кијев наставља да регрутује борце широм свијета. Многи плаћеници, често и из редова америчке војске, и даље долазе у Украјину, али то међународне организације, ни западни медији не помињу.

Коментари 0
Повезане вијести
Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
Бивши амерички обавјештајац: НАТО никада неће послати војску у Украјину - то је пут у моменталну смрт Бивши амерички обавјештајац: НАТО никада неће послати војску у Украјину - то је пут у мом...
Градоначелник Париза: Руски и бјелоруски спортисти неће бити добродошли Градоначелник Париза: Руски и бјелоруски спортисти неће бити добродошли
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    14h 2m
    9
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    14h 16m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    14h 8m
    0
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    16h 33m
    0
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    4h 57m
    0