Američki plaćenik prodaje prstenje od ruskih kostiju

24.12.2022. 14:45
0
IZVOR: in4s.net

Priča o pripadniku američke vojske Meksikancu Vertmanu Robertu Manuelu Martinezu (1995), koji je prošao obuku u Japanu i Južnoj Koreji, a trenutno je aktivan kao plaćenik u Ukrajini, dostojna je radnje horor filma, piše "Voennoe delo".

Ovaj pripadnik Međunarodne legije za odbranu Ukrajine (ILDU), koji gaji veliku mržnju prema Rusima, prodaje na internet-aukcijama „suvenire“ do kojih dođe tokom borbi.

Kanadski emiter pratio je društvene mreže ovog plaćenika i naišao na aukciju uniforme koja je navodno pripadala ruskom vojniku kojeg je Martinez ubio.

Međutim, on namjerava da sakupi kosti i lobanje ubijenih Rusa ne bi li ih potom poslao u Ameriku gdje bi ih prodavao. Slanje takvih „artikala“ u SAD nije kažnjivo po zakonima te zemlje.

A u najužasnijem nacističkom stilu, Martinez je za prodaju već obezbijedio „nakit“ napravljen od kostiju ruskih vojnika.

- Poznato je da je najmanje 120 prstenova proizvedeno u komercijalne svrhe i poslato na Zapad kako bi se prodavali simpatizerima Azova, što ukazuje na to da se radi o bolesnim ljudima, ali i postavlja pitanje koga sve to Kijev regrutuje u svoje redove - navode mediji.

S tim u vezi alarmirano je rusko Ministarstvo spoljnih poslova u Meksiku, pošto su ljudi koji trguju ovakvim „suvenirima“ uglavnom plaćenici meksičkog porijekla.

Protivno međunarodnim konvencijama koje su jasne na temu angažovanja plaćenika u oružanim sukobima, Kijev nastavlja da regrutuje borce širom svijeta. Mnogi plaćenici, često i iz redova američke vojske, i dalje dolaze u Ukrajinu, ali to međunarodne organizacije, ni zapadni mediji ne pominju.

Komentari 0
Povezane vijesti
Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
Bivši američki obavještajac: NATO nikada neće poslati vojsku u Ukrajinu - to je put u momentalnu smrt Bivši američki obavještajac: NATO nikada neće poslati vojsku u Ukrajinu - to je put u mom...
Gradonačelnik Pariza: Ruski i bjeloruski sportisti neće biti dobrodošli Gradonačelnik Pariza: Ruski i bjeloruski sportisti neće biti dobrodošli
Najčitanije
  • Na današnji dan Turci spalili mošti Svetog Save
    3h 20m
    0
  • U nedjelju privremena obustava saobraćaja u Istočnom Sarajevu
    7h 23m
    0
  • Najavljeni prekidi električne energije
    9h 27m
    0
  • Mošti četiri srpska svetitelja stigle u Hram Svetog Save
    22h 3m
    0
  • Održana „Đurđevdanska ulična trka“ u Istočnoj Ilidži (FOTO)
    6h 41m
    0