Анђелији Вуковић сан да буде српски амбасадор на спортским смотрама

31.05.2023. 11:02
0
ИЗВОР: srna.rs

Смучарски клуб “Јахорина” са Пала је најтрофејнији и најбоље рангирани алпски клуб у Републици Српској који окупља успјешне такмичаре, међу којима је Анђелија Вуковић – првак БиХ до 12 година. Њен сан је да буде амбасадор српског народа на највећим спортским смотрама.

Вуковићева похађа Основну школу “Пале”, шести је разред и одличан ђак.

- Пошто живим у близини Јахорине скијање ми је сасвим природно, прво је било кроз игру, а касније озбиљније. Члан сам Смучарског клуба Јахорина већ шест година - изјавила је Вуковићева Срни.

Слика

Фото: srna.rs

Она сматра да на резултат утиче много фактора, али се, како је истакла, уз вољу и жељу све може постићи и зато се труди да сваки пут буде боља.

Вуковићева је навела да је ову скијашку сезону успјешно завршила и окитила се титулом првака БиХ у смучарској дисциплини слалом, те бронзаном медаљом на првенству Републике Српске у дисциплини велеслалом у узрасној категорији до 12 година.

- У прошлој скијашкој сезони, која је почела релативно касно, скијали смо сваки дан без престанка. Било је изузетно напорно и тешко, али сам уз подршку родитеља и тренера Жељка Шљивића и Илије Савића сезону завршила успјешно - навела је Вуковићева.

Према њеним ријечима, и њен млађи брат Лазар тренира скијање. У прошлој сезони је и он постигао значајне резултате, па је срећна што су у истом спорту јер се тако ослањају једно на друго.

Слика

Фото: srna.rs

Предсједник Смучарског клуба “Јахорина” Владо Милојевић истакао је да је овај клуб најтрофејнији и најбоље рангирани алпски клуб у Републици Српској, најбоље рангирани клуб у БиХ у сениорској и јуниорској категорији, а има 48 активних такмичара.

Милојевић је рекао Срни да имају два такмичара сениора, пет јуниора, те 41 такмичара пионира у категорији до 16 и до осам година, а увелико раде на омасовљавању и квалитету скијашког спорта у Републици Српској.

Он је напоменуо да су њихови такмичари учесници Олимпијских игара, свјетских и државних првенстава, Европа купова, Олимпијаде младих – ЕЈОФ, као и многих Међународних такмичења.

Милојевић је рекао да је Смучарски клуб “Јахорина” и успјешан организатор Међународног такмичења “Фис куп Јахорина”, које се од 2003. године одржава на Јахорини, као и Отвореног првенства БиХ за старије категорије.

- То значи да доводимо на нашу планину позната имена алпских скијаша из цијелог свијета. Технички смо организатори такмичења у алпским дисциплинама за млађе категорије која се налазе у календару KУП-а БиХ и многих ревијалних такмичења у сарадњи са Олимпијским центром Јахорина - истакао је Милојевић.

Према његовим ријечима, многи такмичари су републички прваци, прваци БиХ у 2022/23. и вицешампиони БиХ, попут Михајла Личића, Хелене Лонцо, Саре Лучић, Ристе Југовића, Андреја Филиповића и других.

Милојевић је нагласио да је петоро чланова Kлуба – Марко Шљивић, Миливоје Мачар, Маја Тадић, Теодора Филиповић и Николина Драгољевић, као дио репрезентације БиХ, недавно наступило на Свјетском првенству у алпском скијању у Француској.

Смучарски клуб “Јахорина” представио се на првом Сајму спорта у овој локалној заједници, најприје дефилеом улицама града, а потом и презентацијом вјештина и освојеним награда, медаљама и пехарима.

Први Сајам спорта одржан је на Палама у недјељу, 28. маја, када се представило око 1.600 младих спортиста из 29 клубова који дјелују на подручју ове локалне заједнице.

Коментари 0
Повезане вијести
ФИС Куп Јахорина 23. и 24. јануара ФИС Куп Јахорина 23. и 24. јануара
Најчитаније
  • Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    4h 10m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    17h 7m
    0
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    15h 29m
    0
  • Мирном шетњом у Добровољачкој улици обиљежене 32 године од злочина
    1h 21m
    1
  • У понедјељак обиљежавање Дана одбране Илиџе
    17h 43m
    3