Апел грађанима - опрез приликом паљења ватре и уређења имања

04.03.2021. 12:22
1
ИЗВОР: Катера

Полицијска управа Источно Сарајево апелује на грађане да спаљивање корова и другог горивог материјала приликом уређења својих имања, чине на одговоран начин и на површинама које могу контролисати.

Како наводе у саопштењу из ове полицијске управе тако би се спријечило неконтролисано ширење ватре која би могла угрозити имовину, али и људски живот.

Посебну опасност представља неконтролисано спаљивање горивог материјала у близини шумских комплекса и засада усљед чега може доћи до шумског пожара или прожара на отвореном простору, који могу проузроковати велику материјалну штету.

Приликом спаљивања корова и другог горивог материјала потребно је угасити остатке несагорене материје како их вјетар не би разносио и узроковао неконтролисано горење и пожаре.

У случају неконтролисаног ширења ватре потребно је да грађани одмах обавијесте надлежну ватрогасну јединицу на број 123 или најближу полицијску станицу на број 122.

Законом је предвиђена новчана казна у износу од  100 до 1.000 КМ за прекршај физичког лица које пали коров или други пољопривредни отпад без претходног обавјештавања ватрогасно-спасилачке јединице, као и за лице које не предузме све неопходне мјере и радње на спречавању ширења ватре.

Полицијска управа Источно Сарајево ће предузети све законске мјере против свих лица за која се утврди да су изазвала пожар и тиме угрозила животе и здравље људи или причинила материјалну штету.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Dodo 04.03.2021. 21:34
    A hoće li iko spomenuti da je veće zagađenje u našoj opštini nego u samom Sarajevu? Zna li iko za kompostiranje i malčiranje uopšte? A drveće koje nam jedino i može pomoći sa zagađenjem se svaki dan čupa iz naših šuma bez ikakvog ekološkog obzira...
Повезане вијести
Претреси у Источном Новом Сарајеву, једно лице лишено слободе Претреси у Источном Новом Сарајеву, једно лице лишено слободе
Крађа у Палама Крађа у Палама
У Источном Сарајеву лишено слободе осам лица У Источном Сарајеву лишено слободе осам лица
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    6h 12m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    6h 56m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    11h 1m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    11h 5m
    2
  • Дјевојчица пала са 13. спрата и преживјела
    22h 49m
    0