Београдски синдикат: Народ свједочи истину у ЦГ, ми смо опјевали

01.03.2020. 12:34
0
ИЗВОР: Tanjug

Ниједна држава у 21. вијеку не би смјела да забрањује улазак у земљу музичарима и другим умјетницима и то само зато што њихова умјетност није по вољи моћницима, кажу чланови бенда Београдски синдикат којима недавно није дозвољено да уђу у Црну Гору и учествују на литијама у Подгорици.

- Умјетници и ствараоци имају своју улогу у друштву, ту су да опомињу и да подсјећају, а не само да забављају. Џорџ Орвел је ономад рекао "У вријеме универзалне преваре - рећи истину је револуционарни чин". Ту истину свједочи народ у Црној Гори, а ми смо попут старих гуслара то само опјевали у песми 'Свиће зора' - рекли су они у интервјуу за "Новости".

За "надахнуте пјесме "Догодине у Призрену" и "Свиће зора" хипхопере "Београдски синдикат" митрополит Амфилохије је одликовао Орденом са златним ликом Светог Петра Другог Ловћенског Тајновидца.

На констатацију да је народ пјесму "Свиће зора" прихватио, али не и у НАТО канцеларији за хибридно ратовање у Подгорици, Феђа Димовић каже да им сваког дана скидају прегледе о чему посједују и доказе.

- Постоји огромна диспропорција између броја прегледа и реалне популарности наше пјесме. Хибридно ратовање на интернету није никакав мит или теорија завере већ сушта реалност. Просто је невјероватно да неко данас мисли да је интернет посљедњи слободни медији, имајући у виду да је настао као војни пројекат САД - рекао је он.

Како додаје, имају поуздане информације о томе да су тимови за хибридно ратовање распоређени у више земаља у окружењу.

Бошко Ћирковић потврђује да је приступ тој пјесми и даље ограничен, као и њена видљивост на њиховом каналу.

На питање да ли су неподобни само у Црној Гори и Њемачкој, Димовић каже да су неподобни и у Србији и у региону јер, како каже никада неће бити дио "саундтрека за успављивање и затупљивање народа".

 

Коментари 0
Повезане вијести
Спот за пјесму "Једина Српска" објављен на "Јутјуб" каналу "Београдског синдиката" Спот за пјесму "Једина Српска" објављен на "Јутјуб" каналу "Београдског синдиката"
Београдски синдикат објавио нови спот: Опјевали геноцид над Србима у Јасеновцу (ВИДЕО) Београдски синдикат објавио нови спот: Опјевали геноцид над Србима у Јасеновцу (ВИДЕО)
Београдски синдикат представио пјесму "Спарта": Нико нема право да се одрекне КиМ (ВИДЕО) Београдски синдикат представио пјесму "Спарта": Нико нема право да се одрекне КиМ (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Обиљежавање Дана учитељ(иц)а - 5. октобар
    18h 8m
    0
  • Катастрофа на путу Јабланица - Мостар: У потпуности нестала цеста код Комадиновог врела
    18h 16m
    0
  • Спашен дјечак којем су родитељи погинули на лицу мјеста
    11h 36m
    0
  • Невријеме однијело кров, штета велика
    19h 57m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    21h 43m
    0