Бесплатно школовање у Јапану за студенте Универзитета у Источном Сарајеву

21.06.2021. 09:59
0
ИЗВОР: Срна

По један студент Универзитета у Источном Сарајеву у наредних пет година моћи ће бесплатно да упише мастер или докторске студије на Пољопривредном универзитету у Токију.

Уговор о стипендирању укључује покривене све трошкове школовања, бесплатан смјештај, мјесечну стипендију од 45.000 јапанских јена, односно око 750 КМ, у периоду од двије године за мастер, а у периоду од три године за докторске студије, уз могућност ангажовања студената на додатним плаћеним активностима, саопштено је из Амбасаде БиХ у Јапану.

Овај уговор уручен је амбасадору БиХ у Јапану Синиши Берјану, који се у четвртак, 17. јуна, састао са ректором Токијског пољопривредног универзитета Фумијом Егучијем.

Универзитет у Источном Сарајеву и Токијски пољопривредни универзитет, посредством Амбасаде БиХ у Јапану, потписали су Споразум о сарадњи 1. октобра прошле године.

Токијски пољопривредни универзитет, основан 1891. године, једна је од најстаријих високошколских образовних институција у Јапану, која баштини 130 година стару традицију рада и постојања, наводи се у саопштењу.

Коментари 0
Повезане вијести
Радну снагу школују за западне компаније Радну снагу школују за западне компаније
Италијанка се у својој 90 години вратила да заврши средњу школу Италијанка се у својој 90 години вратила да заврши средњу школу
У Токију обиљежено 150 година од рођења Јована Дучића У Токију обиљежено 150 година од рођења Јована Дучића
Најчитаније
  • У недјељу привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    22h 57m
    0
  • На данашњи дан Турци спалили мошти Светог Саве
    18h 54m
    0
  • Одржана „Ђурђевданска улична трка“ у Источној Илиџи (ФОТО)
    22h 15m
    0
  • Одличним ученицима 50 одсто јефтиније полагање возачког испита
    21h 13m
    0
  • Мотоциклиста слетио са пута, преминуо на путу до болнице
    15h 33m
    0