Бициклима до Хиландара за малог Марка

23.07.2024. 17:58
0
ИЗВОР: katera.news

Предсједник бициклистичког клуба из Братунца Кузман Перица, са пријатељима Срђанoм Божићем из Зворника, Ненадом Премовићем и Бранком Милојевићем из Краљева, кренуће 31. јула на поклоничко и хуманитарно путовање бициклом на Свету Гору, у манастир Хиландар.

Овим подухватом, како је наведено на Фејсбук страници „Деспотовина“ ови људи не желе само себе духовно да окријепе и испуне, већ и да помогну једно од многобројне дјеце која чекају оздрављење.

Слика

Фото: Фејсбук/Деспотовина

Возиће за малог Марка Радивојша, који је рођен 2020. године и болује од болести "лептира" - булозне епидермолизе, која значи живот у боловима, физичку ометеност а особе обољеле од ове болести често обољевају од смртоносних облика рака коже.

- Марко је, ипак, само дијете и њему морамо сви помоћи – поручили су.

Током бициклистичке вожње, која је планирана око десетак дана, они ће проћи кроз многе градове Србије, Македоније и Грчке, носећи мајице са Марковом фотографијом и бројем 1524, који сви из Србије могу послати као СМС поруку на број 3030.

- Молимо све хумане људе доброг срца да помогну и пошаљу барем један СМС. Наше мало Марку значи много. Пошаљимо 1524 на 3030. Помозите малом Марку коме је помоћ заиста потребна – поручили су Перица, Срђан, Ненад и Бранко.

Слика

 

Коментари 0
Повезане вијести
За све љубитеље природе и бициклизма 29. јуна у Сокоцу брдска вожња За све љубитеље природе и бициклизма 29. јуна у Сокоцу брдска вожња
Најбољи ученици требињске Гимназије на поклоничком путовању у Грчку (ФОТО) Најбољи ученици требињске Гимназије на поклоничком путовању у Грчку (ФОТО)
Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
Најчитаније
  • Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
    13h 14m
    0
  • План редукције воде за недјељу, 8. септембар
    5h 37m
    6
  • Преминуо Славо Кукић
    10h 10m
    1
  • У Источном Новом Сарајеву данас привремена обустава саобраћаја
    13h 7m
    0
  • На Сокоцу и у Источном Старом Граду сутра обиљежавање дана Треће сарајевске пјешадијске бригаде
    12h 58m
    0