Biciklima do Hilandara za malog Marka

23.07.2024. 17:58
0
IZVOR: katera.news

Predsjednik biciklističkog kluba iz Bratunca Kuzman Perica, sa prijateljima Srđanom Božićem iz Zvornika, Nenadom Premovićem i Brankom Milojevićem iz Kraljeva, krenuće 31. jula na pokloničko i humanitarno putovanje biciklom na Svetu Goru, u manastir Hilandar.

Ovim poduhvatom, kako je navedeno na Fejsbuk stranici „Despotovina“ ovi ljudi ne žele samo sebe duhovno da okrijepe i ispune, već i da pomognu jedno od mnogobrojne djece koja čekaju ozdravljenje.

Slika

Foto: Fejsbuk/Despotovina

Voziće za malog Marka Radivojša, koji je rođen 2020. godine i boluje od bolesti "leptira" - bulozne epidermolize, koja znači život u bolovima, fizičku ometenost a osobe oboljele od ove bolesti često oboljevaju od smrtonosnih oblika raka kože.

- Marko je, ipak, samo dijete i njemu moramo svi pomoći – poručili su.

Tokom biciklističke vožnje, koja je planirana oko desetak dana, oni će proći kroz mnoge gradove Srbije, Makedonije i Grčke, noseći majice sa Markovom fotografijom i brojem 1524, koji svi iz Srbije mogu poslati kao SMS poruku na broj 3030.

- Molimo sve humane ljude dobrog srca da pomognu i pošalju barem jedan SMS. Naše malo Marku znači mnogo. Pošaljimo 1524 na 3030. Pomozite malom Marku kome je pomoć zaista potrebna – poručili su Perica, Srđan, Nenad i Branko.

Slika

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Za sve ljubitelje prirode i biciklizma 29. juna u Sokocu brdska vožnja Za sve ljubitelje prirode i biciklizma 29. juna u Sokocu brdska vožnja
Najbolji učenici trebinjske Gimnazije na pokloničkom putovanju u Grčku (FOTO) Najbolji učenici trebinjske Gimnazije na pokloničkom putovanju u Grčku (FOTO)
Paljani na pokloničkom putovanju u manastir Hilandar Paljani na pokloničkom putovanju u manastir Hilandar
Najčitanije
  • Pogledajte maršrutu ulične trke u Istočnom Novom Sarajevu (FOTO)
    13h 26m
    0
  • Plan redukcije vode za nedjelju, 8. septembar
    5h 49m
    6
  • Preminuo Slavo Kukić
    10h 22m
    1
  • U Istočnom Novom Sarajevu danas privremena obustava saobraćaja
    13h 19m
    0
  • Na Sokocu i u Istočnom Starom Gradu sutra obilježavanje dana Treće sarajevske pješadijske brigade
    13h 10m
    0