Билећа: Протест грађана због одлуке суда

14.02.2021. 16:16
1
ИЗВОР: БН ТВ

Породица Милошевић и велики број грађана Билеће окупио се на мирним протестима у градском парку у том граду како би исказали незадовољство одлуком Основног суда у Требињу да пусти на слободу Марка Звијера, једног од осумњичених за кривична дијела "Противправно лишење слободе" и “тјелесне повреде”.

Марко Звијер и други осумуњичени Жељко Вујовић, који је у бјекству, сумњиче се да су 5. фебруара притивправно лишили слободе Душана Милошевића, одвезли га у гепеку аутомобила и претукли. 

Према ријечима брата Душана Милошевића његова породица од правосудних институација тражи само да раде свој посао. Срећа је кажу што су се сада окупили на протестима против правосудних институција, а не на последњем испраћају његовог брата који је и даље сав у модрицама и у великом страху.

Мој брат је и даље у модрицама, преплашен, док изгредници славе по граду. Постоје снимци како туку мог брата, постоје свједоци. Један од починилаца је био у другом ауту, у ауту мог брата док су у првом возили. Наишао је на патролу ДГС-а и питали су га је ли све у реду, он је рекао да јесте. Имао је прилику да пријави, а судија га је пустио као да није учествовао у гепековању само зато што је био у другом ауту. Он је учесник, а не саучесник“, каже Дејан Милошевић.

Грађани Билеће, који су се и поред велике хладноће окупили у градском парку у великом броју, кажу да су разочарани у рад судства и тужилаштва.

Породица Милошовић захвалила се својим суграђаним на подршци и исказала сумњу у рад правосудних институција. 

И начелник општине Билећа Веселин Вујовић позвао је суд и тужилаштво да раде свој посао часно и поштено, али и како је рекао свог братсвеника Жељка Вујовића који је у бјекству да се преда полицији.

Милошевићи су се захвалилки свим народним посланицима из Херцеговине што су им дали подршку, без обзира да ли су власт или опозција. 

- И ово што се данас догађа питање је до када ће се Херецеговци окупљати сваке три четири године. Срећом данас смо овдје јер смо љути, а нисмо на гробљу јер се свашта могло догодити. Крајње је вријеме да се требињским кадијама каже доста је - каже народни посланик Небојша Вукановић.

Осумниичени Марко Звијер прије пар дана обратио се јавности. Он тврди да није починилац кривичног дијела које му се ставља на терет, те да је унапријед јавно осуђен од стране својих суграђана и да му се неправедно блати име и породица, нарочито на друштвеним мрежама.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Voxpopuli 14.02.2021. 17:46
    Nije mi jasno sto je ovaj u bjekstvu.
Повезане вијести
Кошаркашки таленат из Билеће Владан Вујовић каријеру наставља у Београду Кошаркашки таленат из Билеће Владан Вујовић каријеру наставља у Београду
Радови у току: Најбољи тенисер икада добија још један мурал у Српској! Радови у току: Најбољи тенисер икада добија још један мурал у Српској!
Јака киша угасила пожаре у билећким селима Јака киша угасила пожаре у билећким селима
Најчитаније
  • Ухапшено лице из Источног Новог Сарајева код којег је пронађен кокаин
    16h 30m
    0
  • Жене не могу у затвор у Војковићима
    21h 45m
    0
  • Мајдову потврђена суспензија: Џудиста из Источног Сарајева није кажњен само због тога што се прекрстио
    11h 13m
    3
  • Тата у бијелој кочији дочекао маму и бебу испред породилишта
    13h 13m
    3
  • Двојац пао због крађе, у њиховим кућама пронађен арсенал оружја
    19h 31m
    0